Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада введе медстраховку, щоб викорінити шампанське і цукерки.
 
15-06-2010, 13:58  Медицина

Влада введе медстраховку, щоб викорінити шампанське і цукерки.

 


Влада введе медстраховку, щоб викорінити шампанське і цукерки.


'Влада



Чиновники міністерства охорони здоров'я в який раз беруться обмежити потоки хабарів своїм колегам в білих халатах, замість того, щоб дати їм гідну зарплату, а пацієнтам - якісне лікування. Можливість змін в області бачать виключно в медичному страхуванні. І вже через кілька років обіцяють його ввести.

Як приклад, лікарняна каса, впроваджена на Житомирщині, - це страхова медицина в мініатюрі. Людина щомісяця вносить гроші, а в разі біди безоплатно отримує допомогу. Сума витрат від кількості внесених коштів не залежить. Людина отримує медикаменти згідно потреби.

Страхову медицину в Україні, ймовірно, введуть з 2012 року. Кожен працівник буде платити певний відсоток із зарплати до спеціального фонду, який хочуть віддати під контроль держави. Ще частину страховки буде оплачувати роботодавець. Пенсіонерів і дітей буде страхувати держава. Для власників страховок - послуги і фактично всі ліки - будуть безкоштовними.

Шампанське, цукерки та конверт - традиційні атрибути походу до лікаря - мають канути в Лєту. Президент приватної клініки, чверть пацієнтів якої лікуються за страховками, переконаний: саме страхування нічого не дасть, якщо не змінити систему лікування.

В українських лікарнях пацієнти проводять набагато більше часу, ніж у Європі. Бухгалтерія тут проста: чим довше на лікарняному ліжку і частіше відвідування поліклініки, - тим більше грошей з держбюджету виділяється медустанові.

З введенням страхової медицини пріоритетною має стати первинна ланка. Все навантаження ляже на сімейного лікаря, оплата роботи якого буде залежати від кількості закріплених за ним. Правда, з введенням страхування чиновники від медицини дива не обіцяють.

З введенням страховки чиновники хочуть рік-два витратити на будівництво амбулаторій та поліклінік, яких зараз не вистачає. Купити обладнання і придумати мотивації для лікарів їхати у глибинку.

За матеріалами «Таймер».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!