Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Трохи про зубні імплантанти
 
28-08-2010, 23:08  Медицина

Трохи про зубні імплантанти

 
На сьогодні велика кількість жителів Житомира і області багато уваги приділяють своїм зубам. У своїх досягненнях стоматолгія зайшла досить далеко. Одним корисним надбанням став імплантант.

'Трохи



У 1952 році шведський вчений P. Branemark сформулював необхідні умови для успіху зубного протезування з опорою на імплантати - стерильність, чистота поверхні імплантанта, атравматичність, відповідності конструкції імплантанта його ложу в кістковій тканині, що дозволяє міцно зростися кістці з поверхнею металу. Цю властивість було пізніше названо "остеоінтеграція". У 1965р. P. Branemark запропонував застосовувати розбірну конструкцію гвинтового імплантату, що складається з внутрішньокісткової частини і прикручується до її опорної голівки (абатмента). На даний момент запропоновано величезну кількість конструкцій імплантатів, що відрізняються формою, різьбленням, Абатмент, методами обробки поверхні і т.д., але й на додаток лише модифікаціями конструкції.

У 90-і роки на основі експериментальних досліджень була доведена можливість остеоінтеграції при використанні одноетапний гвинтових імплантатів.

В останні роки дентальна імплантація стала загальноприйнятим, доступним і ефективним методом відновлення втрати зубів. Зараз у всіх розвинених країнах дентальна імплантологія - це невід'ємна частина стоматології. Дентальна імплантація з кожним днем стає все більш затребуваним способом відновлення зубного ряду.

Приділимо трохи уваги загальним питанням зубної імплантації. Поговоримо про те, що собою представляє зубний імплантат, і в яких ситуація дентальна імплантація є найбільш оптимальним способом відновлення зубного ряду.

Зубні імплантанти - це титанові штифти, які імплантують в кістку щелепи під яснами. Після адаптації імплантів стоматолог завершує відновлення зубного ряду за заздалегідь розробленим планом.

Оскільки імплантати міцно зростаються з кістковою тканиною, вони служать стабільною основою для штучних зубів. Зубні імплантати виконують функцію штучних коренів зубів, що дозволяє більш природно розподіляти навантаження на кістку щелепи. Мости, так само як і окремі коронки, закріплені на імплантанти, виявляються ближче по відчуттях до натуральних зубах, ніж звичайні мости чи зубні протези. Імплантати дозволяють уникнути обточування здорових зубів під мостовидні протези. У деяких випадках при захворюваннях пародонту немає можливості відновити зубний ряд з опорою на свої зуби. У цьому випадку імпланти є найбільш адекватним виходом.

Багато пацієнтів не можуть (або не хочуть) носити знімні протези через захворювання слизової або підвищеного блювотного рефлексу, а також не завжди є умови для надійної фіксації і стабілізації знімних протезів. У цьому випадку зубні імплантати є єдиним засобом функціональної і психологічної реабілітації пацієнтів.
Щоб можна було поставити імплантанти, у вас повинні бути здорові ясна і досить кістки для закріплення імплантанта. Крім того, ви обов'язково повинні підтримувати ці ділянки порожнини рота в хорошому стані. Ретельна гігієна порожнини рота і регулярні і систематичні відвідування стоматолога впливають на успіх протезування на імплантатах.

Імплантати зазвичай служать досить довго. Це багато в чому залежить від розташування імплантанта і від того, чи дотримується пацієнт гігієни порожнини рота і чи регулярно він відвідує стоматолога.


імплантологія

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!