Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 золотих правил профілактики грипу
 
22-10-2010, 00:14  Медицина

10 золотих правил профілактики грипу

 
Носимо часникові «медальйони» і мажемо жиром ніс.



'10



Скоро може початися епідемія грипу. Такий сумний прогноз дав директор Українського центру грипу Олександр Гриневич. «Якщо будуть дощі, то вона може прийти і раніше», - уточнює експерт.
А дощі вже почалися з вівторка. Так що саме час згадати золоті правила профілактики грипу. Про них розповіли Олег Назар, головний імунолог Києва, і Геннадій Апанасенко, професор, д.м.н., завкафедрою спортивної медицини Національної медакадемії.

Ставимо часниковий захист

Якщо у вас немає запалення травної системи, нирок і ви не комплексуєте через запах, вранці, виходячи з дому, з'їжте пару зубчиків часнику. Фітонциди, що містяться в ньому, «уб'ють» віруси, які будуть витати навколо. Правда, забійна сила фітонцидів залежить від інтенсивності часникового запаху.

Якщо ж почуття прекрасного пересилить інстинкт самозбереження, можете повісити на шию антигрипозний «кулон» - 1-2 зубчики часнику. Або ж наріжте їх і покладіть на блюдце, яке поставте біля себе на робочому столі.

«Аскорбінізуємо» меню

Вітамін С підтримує імунітет у повній бойовій готовності. Тому налягайте на цитрусові. І не забудьте про ківі, квашену капусту і картоплю (у них теж багато «Аскор-Бінки»).

Стаємо чистюлями

Віруси під час епідемії можуть бути на всьому, до чого ви торкаєтеся. Тому після того як прийшли з вулиці - ретельно вимийте з милом руки. І постарайтеся протягом дня частіше їх мити. І поменше тріть ніс і очі: так ви перенесете віруси, якщо ви не встигли їх змити з рук, прямо до «входу» у ваш організм. Влаштовуйте частіше вологе прибирання на робочому місці й у себе вдома: разом з пилом ви ліквідовуєте і віруси, які можуть в ньому осісти.

Мажемо і «миємо» ніс

Дістаємо з аптечних засіків оксолінову мазь (її можна замінити вазеліном або будь-яким жирним кремом) і щедро мажемо нею в носі перед виходом з дому. Вона здатна затримати віруси, які будуть атакувати ваш організм через ніс. Прийшовши на роботу, «потонувші» у мазі віруси вимийте за допомогою мильної води.

До речі, водою можна не тільки очищати, а й загартовувати ніс. Щоранку набирайте в долоню прохолодну воду, втягуйте її носом і випускайте. І так 3-4 рази. Завдяки цьому в носі буде створюватися локальний стрес, і мозок буде давати команду приганяти до слизової носа протизапальні речовини. На кілька годин вони зроблять ваш ніс неприступним для вірусів. А значить, можна обійтися і без оксолінової мазі.

Вилизуйте мед

Візьміть собі за звичку щоранку облизувати тарілку з розмазаним по ній медом. Так ви поліпшите кровообіг в ротоглотці, яка також зустрічає перші віруси. А якщо є хороший кровообіг, стінки судин стають непроникними для «агентів» грипу.

Їмо пряну їжу

Вона покращує кровообіг. Це відіграє свою роль в профілактиці грипу тому, що інфекція легше приживається, коли судини спазмовані .

Миємо посуд окропом

Він нейтралізує віруси, які встигнуть на нього потрапити. Особливо це важливо проробляти з офісним посудом, повідомляє Сегодня.

Провітрюємо приміщення

Якщо цього не робити, концентрація вірусів буде зашкалювати. Тому мінімум раз на годину, на 5 хвилин, запускайте в кімнату потоки свіжого повітря.

Ходимо в лазню і сауну

Якщо ви після літа відразу ж відновили походи в сауну, то підготували потужну антигрипозну броню. Так як ефект від парилки виникає через 2 місяці. Але якщо ви згадали про сауну зараз, то все одно починайте ходити: до зими натренуєте імунітет. І обов'язково сходіть в парну, якщо промерзли. Так ви не дасте шансів застуді. Вона вийде разом з потом.

Займаємося спортом

Будь-яке фізичне навантаження покращує кровообіг. А ви вже знаєте, чому це важливо для профілактики грипу. Плюс до того під час спортивних занять організм насичується киснем, завдяки чому утворюється більша кількість нових імунних клітин і імунна система краще бореться з непроханими гостями - вірусами.




За матеріалами Ринок. BIZ


Угроза от вируса свиного гриппа, в прошлом году, на мой взгляд, преувеличена. Однако, тяжелые заболевания действительно были. И тогда нередко, и тамифлю, и другие лекарства, и дыхательные аппараты оказывались бесполезны. Т.е. причины большого количества тяжелых исходов и угрозы, не столько в вирусе гриппа H1N1 или H5N1 и т.д., сколько неверное представление о методах противостояния вирусу, где слишком часто, страх, паника, коммерческие и др. интересы, берут вверх над наукой и здравым смыслом. Что касается опасностей - то они действительно имеют место. Но, они не решаются, ни вакцинацией, ни препаратами, как говорят, для усиления иммунитета, а скорее создаются! О гриппе http://pravomed.dn.ua/category/books

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!