Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сезон грипу розпочався: які штами атакуватимуть українців цьогоріч та коли чекати на епідемію?
 
12-10-2018, 15:16  Медицина

Сезон грипу розпочався: які штами атакуватимуть українців цьогоріч та коли чекати на епідемію?

 
Сезон грипу розпочався: які штами атакуватимуть українців цьогоріч та коли чекати на епідемію?

В Україні стартує епідеміологічний сезон грипу. За прогнозами Міністерства охорони здоров'я, він розпочнеться вже в цьому місяці, а триватиме до травня наступного року. Ще в кінці серпня в ВООЗ визначили, що цього разу нас атакує три штами вірусу: "Мічиган", "Сінгапур" (А-типи) і "Колорадо" (В-тип). А ось епідемію медики очікують приблизно в грудні.

В Інституті епідеміології та інфекційних хвороб зазначають, що циркулюватиме переважно штам "Сінгапур". Його ж вважають загрозливим.

"Цей вірус небезпечний тим, що він найбільш мінливий і має багато варіацій. Саме він викликає більш високий рівень захворюваності серед населення", - заявила на прес-конференції, присвяченій грипу, столичний епідеміолог Алла Мироненко.

За її словами, цей вид грипу провокує і великий відсоток ускладнень, особливо серед літніх людей з хронічними патологіями.

"Хоча діти хворіють частіше, випадків ускладнень і летальних випадків більше серед людей похилого віку", - підкреслює лікар.

Вона додає, що небезпечний вірус А і тим, що його симптоми не відрізняються від штамів-В (різке підвищення температури, головний біль, ломота в тілі. - Авт.).

"Якщо В може викликати бронхіт, синусит і запалення середнього вуха, то А дає більше ускладнень на бронхолегочную систему і може призвести до пневмонії", - говорить Мироненко.

Дізнатися, яким саме штамом людина заразилася, можна тільки після лабораторних досліджень.

Щоб уберегтися від хвороби, експерти рекомендують робити щеплення. Проте, у ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», інформують,що вакцина проти грипу надійде в Україну до кінця тижня, а її кількість буде обмежена.

Для профілактики ж медики радять уникати людних місць, часто провітрювати приміщення і не переохолоджуватися. А ще звернути увагу на раціон харчування і розпорядок дня.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!