Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рекомендації щодо щеплень проти грипу
 
27-11-2010, 16:31  Медицина

Рекомендації щодо щеплень проти грипу

 
У Дніпропетровську визначили, який із вірусів грипу буде найбільш небезпечним в цьому році.

0



Самий «злий» з вірусів грипу - H1N1 або «Каліфорнія» загрожує дітям і людям з хронічними захворюваннями.

Лікарі попереджають про наближення періоду зростання захворюваності на грип. Його чекають в кінці листопада на початку грудня. У цьому році загрозу для Дніпропетровська будуть представляти вже знайомі віруси. Найбільш злий з них - так званий «каліфорнія» - Н1 N1.

Штам залишається дуже небезпечним особливо для тих, чий імунітет тільки формується або ослаблений хворобами. Ефективним способом протистояння епідемії, нагадують лікарі, є вакцинація. В Україні зареєстровані і допущені до використання 6 вакцин проти грипу, які містять штами 3 вірусів, у тому числі і Н1 N1. Вони рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я на поточний сезон. Їх можна придбати в індивідуальній дозі в аптечних закладах міста, повідомляє Gorod.dp.ua.

Віталій Захаров, в.о. головного державного санітарного лікаря Червоногвардійського району м. Дніпропетровська:

- Обов'язковій імунізації підлягають групи епідемічного та медичного ризику. У першу чергу це: діти, молодь, люди з хронічними захворюваннями, а також особи, які працюють у сфері обслуговування і контактують з великою кількістю людей.

Вакцинація проти грипу дозволить значно зменшити кількість захворювання або зменшити негативний вплив вірусу на організм. Звертаю увагу тих, хто все ще сумнівається, чи варто робити щеплення дітям?
Перед щепленням дитина повинна бути обстежена і оглянута лікарем-педіатром. Нічого вигадувати не треба. Обстеження до і спостереження після проведення щеплення забезпечить її безпеку. Головне перед настанням епідемії поступити завбачливо і захистити себе і своїх близьких.
За матеріалами panoptikon.org

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!