Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Найбільш потрібний вітамін на світі
 
12-12-2010, 00:04  Медицина

Найбільш потрібний вітамін на світі

 
Цей вітамін вважається найкориснішим для здоров'я з усіх інших. З його допомогою можна істотно знизити небезпеку розвитку раку, хвороб серця, діабету, астми, депресії і навіть зайвої ваги.

0



Більшість з нас знає про те, що вітамін D необхідний для здоров'я кісток. Але тільки цим його гідності не вичерпуються! Так, він допомагає тілу заповнювати запаси кальцію, необхідного для фортеці кісткової системи, а брак вітаміну може призвести до остеопорозу і деформації кісток. Але ось кілька фактів того, чим ще корисний вітамін D для нашого здоров'я.

Низький рівень вітаміну в крові може привести до хвороб серця, він також істотно підвищує ризик депресії, як з'ясували вчені. У ході одного дослідження вдалося встановити, що брали вітамін D люди на 7% рідше вмирали, ніж ті, хто не одержував щоденні добавки, що містять це джерело здоров'я. У дітей вітамін D знижував гостроту прояви нападів астми.

Вітамін D можна отримувати і без усяких добавок, досить 15-30 хвилин постояти під відкритим сонцем, і організм сам зробить потрібну кількість. Але на жаль, це загрожує підвищеним ризиком утворення раку шкіри, тому експерти не рекомендують поповнювати рівень вітаміну D таким чином. Набагато безпечніше використовувати спеціальні добавки, а також напої та продукти харчування.

Якщо ваша дієта бідна молоком або продуктами, що містять велику кількість вітаміну D (лосось, яйця), якщо ви страждаєте від проблем з травленням і зайвої ваги, то рівень вітаміну потрібно заповнювати особливо строго. Тим більше, що його нестача часто не супроводжується ніякими симптомами.

А високий кров'яний тиск в комбінації з браком вітаміну D може закінчитися і зовсім сумно. Крім того, дефіцит вітаміну пов'язаний з більш поганими прогнозами перебігу раку грудей - у пацієнток, які страждають від дефіциту, на 94% вище ризик поширення раку і на 73% вище ризик смерті від хвороби в найближчі 10 років.

Джерело: medikforum.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!