Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кашель. Як з ним боротися
 
12-12-2010, 15:29  Медицина

Кашель. Як з ним боротися

 
Кашель. Це слово відразу навіває не найприємніші спогади. Хтось страждає вранці, хтось ночами, а хтось після ковтка холодного напою. А лікувати треба не сам кашель, а захворювання яке його викликало. Для початку варто розібратися з чим же ми все-таки маємо справу.

0



Кашель - це природна реакція організму на певні подразники. Універсальних ліків від кашлю немає, так як він може бути викликаний зовсім різними недугами. Розглянемо найпоширеніші з них, щоб розуміти, як позбутися від кашлю.


Простудний кашель зазвичай буває сухим і нав'язливим. Викликаний він запаленням задньої стінки гортані на тлі вірусного захворювання. Характерною ознакою такого кашлю є його посилення, коли застуджений лежить на спині. Для боротьби з ним необхідно полоскати горло і робити інгаляції. Також можна приймати фітопрепарати з відхаркувальною і протизапальною дією (наприклад, пастилки доктор МОМ). Позитивні результати може дати розтирання стоп бальзамом Зірочка, прийом розчинних чаїв (наприклад, Терафлю, Колдрекс), меду.



«Залишковий» кашель залишається після застуди. Він може мучити цілу ніч, а потім ще й ранок. При цьому цей кашель вже вологий, але хворому дуже важко відкашлятися і починає боліти голова. Такі симптоми свідчать про бронхіт. Якщо кашель не проходить протягом 3-х тижнів, то вже точно пора йти до лікаря. У лікарні здавши аналізи хворому пропишуть необхідний курс ліків. При самолікуванні існує ризик перепробувати всі ліки, що є в аптеці.



Ранкові напади кашлю курця з відкашлюванням в'язкого густого мокротиння - симптоми хронічної обструктивної хвороби легень (ХОЗЛ). У даному випадку життєво необхідно відмовитися від своєї шкідливої звички і відразу ж звернутися до лікаря-пульмонолога. На відновлення бронхіального дерева може піти кілька місяців.



Алергічний кашель найчастіше буває сухим і практично не припиняються в присутності подразника. Зазвичай цей вид кашлю посилюється вночі завдяки блукаючому нерву, який, як відомо, відповідає за виникнення бронхоспазму. Також цей кашель не буває один. Його супроводжує підйом температури, алергічний кон'юнктивіт або риніт. У даному випадку допомогти може тільки лікар, підібравши необхідні ліки. Як екстрена допомога можуть бути використані інгалятори з бронхорозширюючими засобами.



А ще бувають ларингіт і фарингіт. Ларингіт - це запалення оболонки гортані. Виникає зазвичай при грипі та ГРВІ і хворому важко говорити. Крім ліків, теплих чаїв та інгаляцій, необхідно забезпечити спокій гортані. Фарингіт же - запалення слизової оболонки глотки, викликане мікробами або вірусами. Симптоми захворювання - паління в горлі і біль при ковтанні. У будь-якому випадку краще за консультаціями звертатися до фахівців, адже саме вони можуть правильно діагностувати захворювання і прописати оптимальний курс лікування.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!