Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влітку в Житомирі відкриють нову дитячу інфекційну лікарню-довгобуд
 
7-01-2011, 01:53  Медицина

Влітку в Житомирі відкриють нову дитячу інфекційну лікарню-довгобуд

 
Майже 20 років минуло з тих пір, як в Житомирі почали будувати інфекційний корпус дитячої міської лікарні по вулиці Шевченка, 2.

Влітку в Житомирі відкриють нову дитячу інфекційну лікарню-довгобуд



Завершити нарешті будівництво цього довгобуду пообіцяв губернатор Сергій Рижук під час виїзної наради 5 січня.

Будівництво закипіло в квітні 1992 року. Вже через рік його заморозили. Офіційна версія - через відсутність грошей.

Без особливих змін довгобуд простояв більше п'яти років. Знаючі люди говорили, що будівельні роботи були припинені через небезпечне сусідство з обривом. За словами директора комунального підприємства «Житомирбудзамовник» Бориса Тарнавського, ймовірність того, що ґрунти могли поплисти всього лише 10%. Але про всяк випадок були дотримані всі заходи безпеки. Проектний інститут зробив аналіз, були проведені протизсувні роботи.

Борис Тарнавський упевнений, що тепер ніякої небезпеки немає, будівля стоїть міцно.

Нинішня обласна влада обіцяє, що вже в червні будівельні роботи будуть закінчені і місто отримає інфекційний корпус, обладнання з найсучаснішою медичною апаратурою, якою, за словами губернатора Житомирської області Сергія Рижука, забезпечити обіцяло міністерство охорони здоров'я.

У разі не виконання обіцянки особливих приводів для хвилювань немає. Губернатор каже, що у нього в запасі є гроші і їх точно вистачить. Зараз ступінь готовності об'єкта становить 88-90%. Також, завершено будівництво системи очищення стоків лікарні. Крім першочергових робіт додатково планується облаштувати зону для паркування та захистити територію.

Інфекційний корпус дитячої міської лікарні не єдиний довгобуд в області. На Житомирщині знаходиться 18 заморожених довгобудів. Серед них 12 об'єктів, які відносяться до медицини.

ДОВІДКА: Загальна вартість будівництва - 24 млн. гривень. Додаткові роботи і медична апаратура обійдуться майже в 6 млн. гривень. У минулому році було виділено і освоєно майже 4 млн. гривень: 3,5 з яких була субвенція з Держбюджету, решта з місцевого.
За матеріалами: 20 хвилин

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!