Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Медики визначили, як правильно сидіти за комп'ютером
 
16-01-2011, 15:42  Медицина

Медики визначили, як правильно сидіти за комп'ютером

 
З дитинства нас вчили, що сидіти за столом потрібно обов'язково прямо, щоб не скривлювався хребет, і спина не хворіла. Але британські вчені оскаржили це твердження: корисніше сидіти "розвалившись". Принаймні, за комп'ютером.

Медики визначили, як правильно сидіти за комп'ютером



Згідно з їхніми дослідженнями, сидіти під час роботи за комп'ютером куди корисніше, розслабившись і відкинувшись на спинку. А все тому, як вважають англійські рентгенологи, що пряма постава в сидячому положенні може викликати непотрібну напругу та зайве навантаження на хребет. Через це можуть виникати хронічні болі при зміщенні міжхребцевого диска.

А найбільш зручна позиція, яка дозволить зберегти хребет здоровим, - у розслабленому стані відкинутися на спинці стільця під кутом в 135 градусів. Незручно, скажете ви. Можливо, зате така поза, на думку дослідників, сама фізіологічна на відміну від випрямленої або згорбленої спини. При такому положенні на хребетні диски не чиниться тиск, тому вони не зміщуються. Але, звичайно, крісло повинно бути зручним, щоб можна було б розслабитися.

За словами керівника дослідження Васіма Башира, "положення, при якому тіло перебуває під 135-градусним кутом - найбільш зручна поза для того, щоб довго сидіти. У офісних працівників, школярів і студентів з'являється можливість запобігти проблеми зі спиною, скорегувавши положення хребта.
"Ця поза - напівлежачи, відкинувшись на 135 градусів, - давно відома масажистам мануальних терапевтів, - прокоментував лікар-кінізетерапевт, доктор медичних наук Сергій Бубновський -. Це так звана поза релаксації Її часто використовують під час масажу плечей і шиї Якщо у крісла ще й спинка висока, то ви неминуче заснете, якщо спробуєте працювати в такому положенні, бо будете впливати на розслаблюючі точки в шийному відділі. Хоча, безумовно, м'язи спини в такому положенні майже не напружуються.

Але я б радив все-таки працювати, сидячи на стільці з прямою спинкою, а кожні 40 хвилин, відкидатися на ті самі 135 градусів. Посидіти в такій позі кілька хвилин буде корисніше, ніж перебувати весь час. А щоб м'язи не розслаблялися, зробіть п'ятихвилинну зарядку для спини - потягніться, прогніться, зробіть кілька не різких нахилів. Тоді точно і відволічетеся, і м'язи в тонус приведете, і кров застояну розженете. Що посприяє розумовому процесу ".

За матеріалами horoshienovosti.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!