Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як працювати за комп'ютером
 
11-05-2011, 23:01  Суспільство

Як працювати за комп'ютером

 
У багатьох з нас діяльність зав'язана на роботі з комп'ютером, не знаю, як у вас, а я цілий день сиджу за ним, тому дуже актуальна проблема впливу комп'ютера на здоров'я. І тут мова не тільки про навантаження на очі.

0



Спершу необхідно виробити режим перерв. Якщо ви працюєте за комп'ютером 8 годин на робочий день, то необхідно робити перерву через 1,5-2 години від початку робочого дня по 15-20 хвилин, через 1,5-2 години після обіду такої ж тривалості. Або за 10-15 хвилин після кожної години роботи. Не можна безперервно працювати за комп'ютером більше двох годин.

Давайте спробуємо застосувати ці перерви на прикладі. Припустимо, ви працюєте з 9 до 18 годин. У 10-30 робите перерву в роботі на 15 хвилин. Далі у вас обідня перерва з 13 до 14 годин. Далі в 15-30 знову перерва на 15 хвилин. Непоганий варіант і 10 хвилин перерви в кінці кожної години. Хоча це не завжди вдається, звісно. Але якщо все так важко, то відпочивайте хоча б по п'ять хвилин. Причому не сидячи перед комп'ютером, відходьте від нього, робіть гімнастику для очей, для тіла, наливайте собі чай, прогулюйтеся, загалом, міняйте діяльність і давайте відпочити очам.

Також не забувайте робити додаткову «перерву для очей» на хвилину-другу для зарядки. Можна навіть не вставати з місця, а просто відвести погляд від монітора і зробити кілька вправ.

Нагадаю ще раз, що в перерви не потрібно сидіти біля комп'ютера, зробіть гімнастику для очей, для пальців, для спини.

Чергуйте види діяльності, тому що від монотонної діяльності організм втомлюється набагато швидше. Зауважте, варто лише зміти вид роботи, і одразу відчутно додається сил.

Відмінне рішення піти з робочого місця, навіть вийти на вулицю, прогулятися, подихати свіжим повітрям, також полежати, якщо в офісі є диван і навіть поспати!
Регулярно проходьте перевірку зору у лікаря, якщо зір не в порядку, носіть коригувальні окуляри, проводите своє дозвілля поза роботою активно. Тому що сидяча робота повинна коректуватися активним відпочинком.
Не забувайте приймати вітаміни навесні і восени.

Джерело: http://extrajob.by/

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!