Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як не нашкодити здоров'ю - чотири правила вживання вітамінів
 
26-02-2011, 00:49  Медицина

Як не нашкодити здоров'ю - чотири правила вживання вітамінів

 
Сучасне життя разюче відрізняється від того, що було ще якихось тридцять років тому, не кажучи вже про часи більш віддалені. Ми втратили природний зв'язок з природою, і це відбилося, в першу чергу, на нашому здоров'ї. Відома максима про те, що всі необхідні вітаміни можна отримати з їжею, на жаль, не завжди спрацьовує. Ось і множаться вітамінні препарати на аптечних полицях, як гриби після дощу.


Як не нашкодити здоров'ю - чотири правила вживання вітамінів



Для того, щоб синтетичні вітаміни принесли вашому організму лише користь, варто пам'ятати наскільки простих правил вживання вітамінів:

Порадьтеся з лікарем!


Вітамінні препарати - це ліки, і призначати їх має лише фахівець. Не займайтеся самолікуванням, адже передозування вітамінів так само небезпечне, як і їх недолік.

Дотримуйтесь правил зберігання

Вітаміни, як і більшість лікарських препаратів, необхідно зберігати в сухому, прохолодному і темному місці. Ні в якому разі не залишайте їх у кухні. По-перше, спекотне і вологе середовище сприяє швидкому псуванню препаратів, по-друге, до «смачних цукерок» дуже легко можуть дістатися діти.


Приймайте вітаміни вранці, під час їжі

Ранок - ідеальний час доби для прийняття вітамінів, адже організм що прокинувся якраз налаштовується на активність, і додаткове «підживлення» тільки оптимізує прокидання. Оскільки вітаміни жиро-і водорозчинні, то при прийомі під час, або одразу після їжі, засвоєння препаратів буде оптимальним.

Запивайте водою

Ніколи не запивайте вітаміни молоком, газованою водою, чаєм, кавою - це може перешкоджати їх нормальному засвоєнню. Привчіть себе до того, що вітамінні препарати, як і більшість інших ліків, краще всього запивати простою водою кімнатної температури.

Будьте здорові!
За матеріалами my-drinks.org.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!