Незважаючи на те, що багато вітамінів при термічній обробці продуктів руйнуються, деякі овочі та зелень все ж слід варити, тушкувати або смажити, оскільки в такому вигляді вони краще засвоюються.
• У тушкованому шпинаті, як вважають дієтологи, збережеться набагато більше вітамінів, ніж в нарізаному листі.
• Петрушку, кріп та інші пряні трави потрібно додавати в гарячий, але не киплячий суп.
• Вітаміни з вареної моркви у більшості людей засвоюються краще, ніж з сирої. Вживаючи салат зі свіжої моркви, додайте в нього рослинну олію або жирну сметану.
• Дрібно нарізана і ошпарена окропом капуста для багатьох буде куди корисніше сирою.
• Вітаміни в помідорах після термообробки набувають більш доступну для засвоєння форму. Речовина лікопен, що утворюється при смаженні помідорів, служить захистом від раку. Чоловікам після 40 років лікарі рекомендують регулярно вживати цей овоч, так як є думка, що він зміцнює серце і чоловіче здоров'я.
• Варення з ягід корисно їсти страждаючим гастритом і захворюваннями кишечника, так як воно краще засвоюється, ніж сирі фрукти, а до того ж не пошкоджує вразливу слизову. Рослинні пігменти ягід і вітамін С при варінні чудово зберігаються, якщо варення готують швидко, а не тримають на вогні годинами.