Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У березні можлива нова хвиля епідемії грипу
 
26-02-2011, 00:52  Медицина

У березні можлива нова хвиля епідемії грипу

 
З настанням тепла в Україні можливе зростання захворюваності на грип. Підвищення температури повітря спровокує активізацію вірусу, оскільки нинішні морози значно знизили швидкість його розповсюдження. Про це на прес-конференції повідомив кандидат медичних наук, лікар-бактеріолог Андрій Волянський, передає кореспондент «Головного».

У березні можлива нова хвиля епідемії грипу



За його словами, при низькій або ж високій температурі навколишнього середовища вірус грипу зберігається, але значно падає його активність до зараження. Що стосується вірусу каліфорнійського грипу, то в Північній Америці він відійшов на другий план, а от у країнах Європи пандемічний грип продовжує циркулювати в ряді основних.

"Ми можемо говорити про третю хвилі пандемії, яка продовжується і зараз. За даними МОЗ України, за минулий тиждень, з 14 по 20 лютого, захворіло близько 66 тисяч українців. Ця цифра невелика, але й немаленька. Можна говорити, що підйом захворюваності йде на спад, адже були тижні, коли захворювало близько 80 тисяч людей ", - зазначив Волянський.

Згідно з прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, в наступному епідсезоні не варто очікувати нових вірусів грипу. Як і в цьому році циркулювати будуть переважно вже зафіксовані штами.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!