Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міркування про лікування, або чому ми?
 
15-04-2011, 11:07  Медицина

Міркування про лікування, або чому ми?

 
Перше місце на протязі останніх років займає «Актовегін» Компанії Нікомед – депротеінезований гемодеріват крові телят.

'Міркування


З каталогу виробника читаємо показання до призначення:

метаболічні і судинні порушення головного мозку - синдром церебральної недостатності; ішемічні інсульти; черепно-мозкові травми; периферичні (артеріальні і венозні) судинні порушення і їх наслідки (артеріальна ангіопатія, ulcus cruris); загоєння ран: виразки різної етіології; трофічні порушення (пролежні); вторинні процеси загоєння; термічні і хімічні опіки; радіаційні поразки шкіри, слизових оболонок, нервової тканини.

З офіційного сайту виробника відомо, що «в 1984 році в СРСР було зареєстровано Актовегін – один із ключових продуктів Никомед, антигіпоксант, який прискорює процеси метаболізму і загоювання в органах та тканинах» і за 25 років він став самим потрібним препаратом для українців!

Враховуючи показання до використання даного препарату, виникає питання:

Якщо даний препарат найбільш використовуваний в Україні - значить у нас або до сих пір є вплив Чорнобиля і ми лікуємо променеве враження чи опіки, або у нас сильна загальноукраїнська черепно-мозкова травма, адже не в усіх нас діагностували інсульт! Хоча можливо комусь вдалося впевнити нас, що ми всі хворі, вибачте, маємо проблеми з головою та потребуємо регулярного прийому актовегіну. Навіть в країнах Європи в спортивній медицині заборонено використання актовегіну як кров’яного допінгу. А Україну підсадили!


Зверніть увагу на рекомендації своїх лікарів. Десяток років Ви лікуєтесь в одного лікаря і весь цей період Вам назначають 5-10 одних і тих же медикаментів від усіх хвороб.

А тепер зрівняйте цей список з даним списком – різницю знайшли? Впевнений, більшість з Вас знайшли свої призначення в даному списку.

Для підтвердження, що нам потрібно трішки лікувати голову є інші два препарати, які зайняли №14 та №30 в цьому списку: цераксон та церебролізин. А прочитавши показання до цих препаратів, які доповнились показаннями:

когнітивні, сенситивні, моторні і неврологічні розлади, спричинені церебральною патологією дегенеративного та судинного походження; затримка розумового розвитку у дітей; розлади, пов’язані з дефіцитом уваги у дітей; с-ми деменції різного генезу

взагалі пропадає настрій.

Деменція (лат. dementia) - придбане недоумство, це розпад психічних функцій, що відбувається в результаті ураження мозку, найбільш часто - у старості (сенільна деменція). У народі сенільна деменція носить назву старечий маразм.

Тепер зрозуміло, від чого нас лікують! І за кого нас мають!

Дійсно, купляти медикаменти, які не є життєво необхідними, витрачати на них майже пів пенсії чи частину зарплати можемо лише ми – Українці. А з яким задоволенням закордонні виробники висвітлюють цифри щорічного зростання продажу даних препаратів в Україні!

Можливо потрібно проводити роз’яснювальну роботу з населенням та заборонити рекламу ліків, щоб нас лікували медикаментами, які дійсно є життєво необхідними?


Друге місце в переліку продажу препаратів є «Есенціале» "Aventis Pharma.

Читаємо показання :

жирова дистрофія печінки; гострий гепатит, хронічний гепатит; токсикоз вагітних, токсичні ураження печінки, зумовлені цукровим діабетом чи алкоголізмом; ішемічний інсульт, постінсультний стан; атеросклероз, гіперхолестеринемія (дисліпідемія); хронічна дихальна недостатність, хронічна пневмонія, гострий обструктивний бронхіт у стадії реабілітації, хронічний бронхіт, бронхіальна астма, туберкульоз.

Дійсно при цих показаннях мабуть необхідно використовувати ессенціале. Але якщо він займає 2 місто – значить у нас у всіх токсично вражена печінка, і як зазиває реклама: «Потрібно її відновлювати».

Але в наказі МОЗ України від 13.06.2005 року № 271 «Про затвердження протоколів надання медичної допомоги за спеціальністю «Гастроентерологія» в клінічному протоколі надання медичної допомоги хворим на хронічний гепатит написано: «Можливо застосування гепатопротекторів рослинного походження, препаратів ессенціальних фосфоліпідів, але їх ефективність точно не доведена». Значить реклама краще знає за МОЗ України!

А ще є № 18 – Карсил – гепатотропний препарат, який «надасть печінці нових сил».

Що в усього населення України хвора не лише печінка, а і весь шлунково- кишковий тракт підтверджує наявність № 9 –Мезим, № 10 -Лінекс, № 27-Фестал. Основні показання до яких:

диспепсія; одночасне вживання рослинної, жирної та незвичної їжі, яка важко перетравлюється; метеоризм, обумовлений вищевказаними причинами; функціональне прискорення пасажу їжі по кишечнику;

дисбактеріоз, який характеризується такими ознаками та симптомами: діарея, диспепсія, запор, здуття живота, метеоризм, нудота, блювання, зригування, біль у животі;

замісна терапія при легкому та середньому ступені порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози при хронічному панкреатиті (за винятком випадків загострення хронічного панкреатиту), і.т.д.

Виходячи з показань, або ми всі хворі, або порушуємо режим раціонального харчування , що підтверджує, що українці дуже добре живуть та вживають велику кількість їжі, вживають жирну, смажену або незвичну їжу.

Але й це не всі хвороби пересічного українця!


Третє місто – «Мілдронат» АТ "Гріндекс" – «таблетка від усього».

«Мілдронат дозволяє організму раціональніше використовувати свої власні природні ресурси, щоб виробити більше енергії. Хворим він допомагає одужати, а здоровим - не занедужати; спортсмени з його допомогою справляються з великим фізичним, а студенти та підприємці - з розумовим навантаженням». – Слова одного з його винахідників - директора Латвійського Інституту органічного синтезу, професора Іварса Калвіньша. Прямо панацея від усіх хвороб!

Читаємо показання:

у складі комплексної терапії ІХС (стенокардія, інфаркт міокарда), хронічній серцевій недостатності, дисгормональної кардіоміопатії; у складі комплексної терапії гострих і хронічних порушень мозкового кровообігу (інсульт, цереброваскулярна недостатність); гемофтальм і крововиливи в сітківку різної етіології, тромбоз центральної вени сітківки та її гілок, ретинопатія різної етіології (діабетична, гіпертонічна);
знижена працездатність; фізичні перевантаження, у тому числі у спортсменів;
у складі комплексної терапії у пацієнтів з синдромом абстиненції і хронічним алкоголізмом.

Да, можливо при комплексному лікуванні ІХС, та ГПМК, при призначені життєво необхідних медикаментів – буде результат лікування, який припишуть мілдронату (нагадую – лише в комплексі, про результати лікування одним мілдронатом - інформації не знайдете). Але якщо припустимо частина українців хвора на ІХС чи перенесла інсульт, можливо в когось крововилив в сітківку, але препарат зайняв 3 місто і значить, що, або ми всі спортсмени, або лікуємося від абстиненції, що малоймовірно. Значить нам пропонують «ліки від усього», але за умови їх прийому в комплексі з іншими – дієвими препаратами. А то буде не зрозуміло – навіщо витратили кошти!




Топ-лист брендів лікарських засобів по об’єму аптечного продажу в грошовому вигляді по результатам 2010 р. з вказанням позиції в рейтингу за аналогічний період 2008–2009 р.



Бренд

1 АКТОВЕГІН
2 ЕССЕНЦІАЛЕ
3 МІЛДРОНАТ
4 НО-ШПА
5 НАТРІЯ ХЛОРИД
6 ПРЕДУКТАЛ
7 АУГМЕНТИН
8 АМІЗОН
9 МЕЗИМ
10 ЛІНЕКС
11 ЛАЗОЛВАН
12 ЦЕФТРІАКСОН
13 КАРДІОМАГНІЛ
14 ЦЕРАКСОН
15 КОДТЕРПІН
16 КАНЕФРОН
17 КЕТАНОВ
18 КАРСІЛ
19 ТРАУМЕЛЬ С
20 ЕНАП
21 ТІОТРІАЗОЛІН
22 СПАЗМАЛГОН
23 АНАФЕРОН
24 ВІТРУМ
25 КОЛДРЕКС
26 ДОЛАРЕН
27 ФЕСТАЛ
28 АРБІДОЛ
29 АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
30 ЦЕРЕБРОЛІЗИН


Очень хорошая статья. Как раз тоже самое ЛК объясняет членам ЛК, что это препараты не жизненеобходимы и не нужно тратить деньги. За Ваш счет обогащаются фармкомапнии, а Вы отдаете последние деньги. Посмотрите, что происходит вокруг, аптеки размножаются как на дрожжах. Куда ни глянь везде банки и аптеки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!