Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як захиститися від "ефекту сухого ока" перед комп'ютером?
 
10-04-2011, 00:38  Медицина

Як захиститися від "ефекту сухого ока" перед комп'ютером?

 
Рогова оболонка постійно омивається слізьми, які виділяються слізними залозами. Відбувається це тільки в момент моргання. У нормальному режимі очі закриваються 20-30 разів на хвилину. Порахуйте, скільки разів ви моргне, поки прочитаєте всю цю сторінку. Почервоніння, різь в очах, відчуття сухості, печіння - це симптоми "сухого ока". Найчастіше причиною стає довге і пильне вдивляння в екран монітора (комп'ютера, телефону, mp3 плеєра, телевізора). Шрифти стають дрібніше, при більшій здатності моніторів . Читання в транспорті так само несприятливо впливає на зір. При морганні зоровий нерв відпочиває, і розслабляються м'язи ока.

Як захиститися від "ефекту сухого ока" перед комп'ютером?



Ще одна з причин зниження гостроти зору близьке розташування монітора.

Оптимальною відстань до очей можна вважати 3-5 діагоналей монітора. У кого так?
При скороченні війкового м'яза кришталик змінює свою кривизну, приймаючи форму для далекого і ближнього зору. При порушенні цієї функції, відповідно, виникають далекозорість і короткозорість. І ці порушення можуть виникнути в будь-якому віці. А з віком проблеми з самим потрібним органом виникають практично у 2 / 3 населення нашої планети.

Однією з найбільш поширених причин зниження зору, особливо в молодому віці, є аномалії рефракції (міопія, гіперметропія, астигматизм), а також вікові зміни (глаукома, катаракта).

Як же захистити зір?
Відповідь буде неоднозначною. Звичайно, медицина шукає і знаходить нові засоби лікування захворювань очей, проте ми самі можемо і повинні боротися за збереження зору. Якщо вас нічого не турбує - проходьте огляд у офтальмолога один раз на рік. При різкому погіршенні зору як можна швидше зверніться до окуліста. Але головне, щоб турбота про зір увійшла в щоденну і щохвилинну звичку.

Необхідно знизити вплив факторів, що погіршують зір.

При роботі за комп'ютером правильно встановіть монітор. Сядьте так, щоб м'язи шиї, спини і рук були максимально розслабленими. Робіть невеликі перерви через кожні 45-50 хвилин. "Розімніть" очі спеціальними вправами. У процесі роботи переводите погляд на предмети, які далі монітора. Як можна частіше моргайте. Провітрюйте приміщення, це підвищує вологість. Читайте при хорошому індивідуальному освітленні. Уникайте різного роду шкідливого світлового випромінювання: електрозварювання, кварцових ламп, лазерів. Курці складають п'яту частину хворих на катаракту.

Збільште кількість фактори, що поліпшують ваш зір.

Займайтеся активними видами спорту і туризму. Частіше бувайте на свіжому повітрі.
Правильне харчування - найважливіша умова підтримки функцій очей. Їжа повинна бути повноцінною, такою що поєднується і різноманітною. У першу чергу, багатою полінасиченими жирними кислотами, вітамінами A, B і C, особливо корисними у поєднанні з цинком і селеном.

экономичные автомобили

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!