Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як уникнути офісних захворювань
 
4-05-2011, 00:28  Медицина

Як уникнути офісних захворювань

 
Всім відомо, що робота в офісі небезпечна для здоров'я. Розплата за високі заробітки і успішну кар'єру буває часом занадто велика. Але цей ризик можна зменшити, якщо вчасно прийняти хоча б елементарні заходи.

0



Для позначення хворобливого стану офісних страждальців фахівці вже придумали назву «офісний синдром», - говорить лікар-терапевт вищої категорії Ілля Олійник. - Його ознаки: головний біль, ломота у спині, підвищена стомлюваність, пересохле горло, нежить, кашель або чхання, загострення алергії, різь в очах, дратівливість, зниження сексуальної активності і т.д. Якщо такий стан стає хронічним, то може привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Але справитися з цим можна і потрібно, пише sunhome.ru.

Спочатку з'ясуйте, з чим доведеться боротися. Якщо з вентиляцією і правильним освітленням у вашому робочому приміщенні порядок, серед чинників ризику залишаються: емоційне напруження, невисока фізична активність, незручні меблі або робоче місце. Щоб уникнути їх небажаних наслідків, використовуйте принцип компенсації: ниє спина або шия - розтягуйте (витягайте) відповідні м'язи, болить голова - масажуйте шию, не вилазите з стресів - придумайте, де взяти позитивні емоції, відчуваєте занепад сил - знайдіть час для відпочинку, краще активного.

Але найгірше, на думку лікарів, на здоров'ї відображаються надмірні навантаження і нездорова атмосфера в колективі (з начальством), а не умови праці. Правда, з цим реально боротися можна одним способом - змінивши роботу.

І ще. Як виявилося, офіс - досить травматичне місце роботи. Страхові компанії заявляють, що до них за компенсацією звертається чимало офісних працівників після переломів та розтягнень на робочому місці, опіків окропом з електрочайників та ударів дверей службових автомобілів.
За матеріалами E-NEWS

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!