Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи безпечне у вас робоче місце?
 
19-02-2011, 23:56  Суспільство

Чи безпечне у вас робоче місце?

 
Ви, напевно, думаєте, що на дорогах гине більше людей, ніж на робочому місці? Насправді все навпаки: щорічно більше людей гине та отримує травми на робочому місці, ніж під час дорожніх аварій.

Чи безпечне у вас робоче місце?



Багато хто навіть не уявляють, що мати безпечне місце роботи це не привілей, а право кожного працюючого, і що є закони, що захищають здоров'я і безпеку працівників. За цими законами роботодавці зобов'язані забезпечити безпеку робочого місця. Це означає забезпечення безпечних методів роботи, навчання та надання інформації з тим, щоб працівники знали правила техніки безпеки. Крім цього роботодавці повинні забезпечувати контроль і захисне обладнання, якщо це необхідно. Звичайно, дотримання правил техніки безпеки та використання при необхідності захисного устаткування - справа самих працівників.
Найбільш поширені причини захворювань і травм на роботі.

• Шум. Шум на робочому місці може здатися чимось не дуже серйозним, але він є найбільш поширеною причиною глухоти. Тому є закони щодо зниження рівня шуму на роботі. Якщо у вас на роботі дуже шумно (наприклад, щоб вас почули, вам доводиться перекрикувати шум), ваш слух в небезпеці.

• Підняття ваги вручну. Підняття тягарів - найбільш поширена причина травм хребта. Тому існують правила, відповідно до яких роботодавець зобов'язаний навчити своїх працівників, як правильно піднімати тягар, і, по можливості, змінити методи роботи з тим, щоб повністю уникнути підняття важких речей.

• Повторювані руху. Повторення одних і тих же рухів протягом тривалого часу (наприклад, при упакуванні, друкуванні і т.д.) може пошкодити м'язи і зв'язки і привести до травми. Щоб уникнути травм слід забезпечити, щоб робота включала різноманітні рухи (а не одні й ті ж) і щоб було достатньо перепочинків.

• Хімікалії. Той факт, що хімікалії широко використовуються, не означає, що вони нешкідливі. Якщо хімікалії використовуються неправильно, це може призвести до таких проблем зі здоров'ям, як роздратування на шкірі, головний біль, опіки і сліпота. Іноді тривалий контакт з хімікатами може призвести до таких серйозних захворювань, як рак або хвороба легенів. Важливо, щоб всі, хто працює з хімікаліями, знали, як правильно ними користуватися.
Що робити, якщо ви вважаєте, що ваше робоче місце небезпечно?

Якщо ви стурбовані тим, що ваше робоче місце небезпечно (сюди входить відсутність навчання та наявності належної інформації), першим ділом поговоріть зі своїм безпосереднім начальником. Якщо він нічого не робить, поговоріть з представником профспілки або відповідальним за техніку безпеки у вас на роботі. (Скрізь повинні бути комісії з техніки безпеки для розслідування всього, що пов'язано з ризиком для здоров'я працівників на робочому місці). Якщо ви не задоволені, зверніться за порадою до Центру охорони здоров'я трудящих.

За матеріалами tvoezdorovje.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!