Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » До чого веде відвідування солярію
 
16-05-2011, 22:06  Медицина

До чого веде відвідування солярію

 
Вже багатьом відомо, що солярії дуже небезпечні для здоров'я. Що стосується лікування захворювань за допомогою сонячних променів, то ультрафіолетом успішно лікуються дерматит та псоріаз. Це лікування має бути призначено лише лікарем і проводитися виключно в медичних, а не комерційних центрах, тим більше не вдома.

До чого веде відвідування солярію



А взагалі, Всесвітня Організація Охорони Здоров'я (ВООЗ) не рекомендує особам молодше 18 років відвідувати солярії. Адже наслідки надлишку сонячного випромінювання можуть бути самими різними - від зниження ефективності імунної системи і передчасного старіння шкіри до ураження очей (тому окуляри обов'язкові в солярії) і навіть раку. Відомо, що молоді люди, які багато загоряють, піддають себе підвищеному ризику розвитку меланоми (одного з видів раку шкіри), в майбутньому, пише sunhome.ru.



По всьому світу щорічно налічується 132 тисячі нових випадків злоякісної меланоми (тієї, що розвивається з родимок). А це найбільш небезпечна форма раку шкіри. У Норвегії та Швеції в 3 рази за останні 45 років зросли випадки злоякісної меланоми. У США ця цифра подвоїлася за останні 30 років. Найбільше зросла кількість онкологічних захворювань у країнах, де багато сонця і розвинена культура засмаги - в Австралії, Новій Зеландії, Північній Америці та Північній Європі (Балтійське узбережжя). Третина всіх онкологічних хворих - це хворі на рак шкіри. Першопричиною такої динаміки лікарі вважають моду на штучний загар.



У соляріях тільки декількох країн є ефективне регулювання потоку ультрафіолету. Бельгія, Франція і Швеція в своїх законодавствах визначили максимальну кількість ультрафіолету В (найбільш небезпечний компонент ультрафіолетової радіації) - не більше 1,5%. Цей рівень подібний з природною сонячною радіацією. У Франції потрібно декларувати в органах охорони здоров'я всі апарати, які використовуються в соляріях. Заборонено відвідування соляріїв особам молодше 18 років. У штаті Каліфорнія існує така ж заборона, проте, як зізнаються медики, часто це залишається благими побажаннями. ВООЗ закликає посилити законодавства з використання соляріїв у всіх країнах, де цього ще немає.
За матеріалами E-NEWS

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!