Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ліс - кращий лікар
 
24-06-2011, 12:19  Медицина

Ліс - кращий лікар

 
Багато людей відчувають приємну розслабленість, коли виїжджають на природу. Але лише одиниці знають про те, що лікувальні ефекти природи - це наукова очевидність.

Ліс - кращий лікар



Ліси - та й інші зелені локації - допомагають знизити напругу, поліпшити настрій, згладити злість і агресію і збільшити рівень щастя.

Відвідування лісу може посилити імунітет і підвищити активність природних клітин-кілерів в організмі, які знищують ракові клітини.

Багато досліджень показують, що після напружених буднів або ситуацій, коли від людини вимагається підвищена концентрація, люди відновлюються краще і швидше на природі, ніж у міських джунглях.

Кров'яний тиск, серцеві ритми, м'язова напруга та рівень гормонів стресу зменшуються швидше в природному середовищі. Депресія, гнів і агресивність також відступають на пленері, а у дітей після ігор на природі знижується інтенсивність симптомів синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ).

Більше половини лікарських препаратів включають речовини, отримані з живої природи. Наприклад, препарат таксол, застосовуваний при лікуванні раку яєчників і раку молочної залози витягується з тисових дерев, а ксиліт, який допомагає від карієсу, добувається з деревної кори.

Доктор Єева Карьялайнен з Фінського інституту дослідження лісу в Метлі нагадує, що збереження лісів, а також зелених областей в містах важливо для того, щоб допомогти людям позбутися від стресу, підтримувати здоров'я і лікувати хвороби.

За матеріалами mednovelty.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!