Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Колір очей - це діагноз
 
27-06-2011, 00:39  Медицина

Колір очей - це діагноз

 
Ще стародавні цілителі безпомилково визначали недуги по райдужці очей.

Колір очей - це діагноз



І хоча іридодіагностика широко поширена і в наші дні, багато хто, ставиться до неї з неабиякою часткою скептицизму.

Але ж це - повноправний діагностичний метод, який не має ніякого відношення до «лженауки»!

«Дослідження райдужної оболонки ока - неспецифічний вид діагностики - коментує лікар-іридодіагност Олександр Трифонов. - Він не замінює собою традиційні способи, використовувані ортодоксальною медициною (такі, як УЗД, рентген), а тільки доповнює їх "

Іридодіагностика

Назва цього методу дослідження походить від імені античної богині ранкової зорі Іриди, яка, згідно з міфами, розмальовує небосхил в різні кольори.

Мабуть, люди вміли ставити діагнози по очах ще 2,5 тисячі років тому. Так, при розкопках в Гізі виявили папіруси, написані рукою придворного жерця єгипетського фараона Тутанхамона. У них містився докладний опис методу. Поруч лежали мідні таблички з кольоровими зображеннями очей фараона. Схоже, щоб їх отримати, використовувався якийсь спеціальний пристрій на кшталт фотоапарата. Ймовірно, згодом технологія була загублена, як і багато інших досягнень науково-технічного прогресу стародавніх єгиптян.

До речі, на думку фахівців, райдужка Тутанхамона свідчила про численні проблеми зі здоров'ям. Тому він і прожив так недовго.

В офіційній медицині іридодіагностику почали застосовувати в середині XIX ст. Вперше цей метод використовував у своїй практиці угорський лікар Ігнац Пекцелі.

Принцип іридодіагностики

Принцип іридодіагностики полягає в тому, що внутрішні органи як би «проектуються» на зовнішню оболонку ока. І якщо навчитися читати ці проекції, можна не тільки визначити, чим людина хвора, але і чим вона може захворіти в майбутньому! За словами лікаря, райдужка розповість і про те, чим хворіли ваші предки до четвертого коліна, і якими недугами можуть бути піддані чотири наступні покоління ...

В якості апаратури для іридодіагностики найчастіше використовують щілинні лампи, застосовувані офтальмологами. Останнім часом дослідження проводять також за допомогою спеціальних комп'ютерних програм. Хоча фахівці вважають, що така діагностика не дає стовідсоткового результату. У кожному разі, точність методу дуже висока: діагнози, поставлені іридодіагностами, в середньому збігаються з клінічними на 80 відсотків, тоді як точність збігу при рентгені або УЗД становить тільки 60.

Щоб правильно «прочитати» діагноз по очах, фахівці використовують спеціальні схеми - ірідотопограми, на яких позначені так звані іридознаки, що свідчать про ті чи інші патологічні зміни в організмі. Одні вказують на генетично запрограмовані патології і допомагають визначити найбільш вразливі зони організму, які потребують профілактики, інші - на болячки, придбані в процесі життя.

Різні фахівці користуються різними схемами, але всі вони досить схожі. Так, на праве око проектується права частина організму, на ліве - ліва. Якщо накласти на око часовий циферблат, то іридознаки, що знаходяться на відрізку від 5 до 7 годин, вкажуть на проблеми з сечостатевої сферою, а з 11 до 13 - на патології, пов'язані з мозком.

Основні ознаки захворювань по методу іридодіагностики

Колір очей

Згідно з однією з теорій цього методу діагностики здоровими кольорами очей є лише карий, блакитний та їх суміш. Всі інші кольори говорять про якусь патології. Згідно з легендою у цариці Клеопатри був смарагдовий відтінок очей, сучасні вчені припускають, що цариця була хвора важким сифілитичним захворюванням.

Пігментні плями

Якщо на райдужці присутні пігментні плями або цяточки, це може свідчити про багато патологічних процесів в організмі. Світлі цятки можуть говорити про артрит, ревматизм, астму і т. д. Темні цяточки можуть свідчити про порушення функції шлунково-кишкового тракту або центральної нервової системи. Велике значення має і місце розташування таких цяточок.

Зовнішній край райдужної оболонки

Іридодіагности звертають увагу на край райдужної оболонки, що може свідчити про різні захворювання, наприклад, якщо радужку оточує ободок у вигляді затемнення, це може говорити про порушення кровотворення. Білий ободок говорить про підвищений рівень холестерину в крові.

Щільність райдужки

Щільна структура райдужки говорить про гарний імунітет. Якщо райдужка має не дуже велику щільність, це може говорити про те, що людина буде погано переносити великі психічні та фізичні навантаження. Хоча по райдужці можна виявити сотні захворювань , «яскравіше» за інші на ній виявляються проблеми з травною системою. Олександр Трифонов констатує:

«Єдині можливі кольори здорових очей - це відтінки блакитного (від сталевого до синього) і коричневого (від світло-карого до майже чорного). На жаль, але чарівна зелена райдужка говорить не стільки про чаклунську привабливості улюблених очей, скільки про куди більш прозаїчні речі - про наявність хвороби печінки або хронічний коліт. Тому ідеальне забарвлення очей, незважаючи на всі заперечення естетів - все-таки монохромне, з однотонною щільністю кольору ".

Поставити точний діагноз «на око» майже неможливо. Для цього обов'язково потрібен спеціальний прилад (ірідоскоп) або комп'ютер. Тому краще, все-таки, скористатися послугами фахівця.
Фото з сайту static.diary.ru
Джерело: http://medkarta.com/

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!