Для запобігання розвитку вікових захворювань очей лікарі рекомендують вживати їжу з низьким глікемічним індексом
Нещодавно американські вчені провели вивчення впливу щоденного раціону людини на зір, зокрема, на призупинення або прогресування деяких захворювань очей, що розвиваються з віком.
У ході досліджень встановлено, що захисний ефект робить регулярне вживання продуктів, що поєднують в собі важливі для збереження зору поживні речовини і мають низький глікемічний індекс.
Учені проаналізували особливості харчування більше 4000 чоловік у віці від 55 до 80 років, які брали участь у довгострокових програмах вивчення вікових захворювань очей. Вчені з'ясували, що для захисту очей від розвитку таких хвороб необхідно регулярно вживати продукти з високим вмістом вітамінів С і Е, цинку, омега-3 жирних кислот. При цьому у таких продуктів повинен бути низький глікемічний індекс. Відповідну дієту допоможе підібрати лікар.