Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Три банана на день можуть врятувати життя
 
28-06-2011, 22:38  Медицина

Три банана на день можуть врятувати життя

 
Ще одне відкриття у галузі профілактики інсульту. Вживання трьох бананів в день може істотно зменшити ризик інсульту, як з'ясували вчені. Правда, слід пам'ятати, що банани відносяться до числа самих калорійних фруктів.

0



З'їдайте один банан на сніданок, один на обід і один на вечерю, щоб забезпечити ваш організм достатньою кількістю калію. Це допоможе знизити ризик утворення згустків в крові і розвиваючихся на їх фоні інсультів на 21%. До такого висновку прийшли британські та італійські дослідники, які абсолютно переконані, що за допомогою бананів можна запобігти сотні тисяч випадків інсультів.

Втім, не одні банани багаті калієм, так що якщо ви не особливо любите ці фрукти, то робити над собою серйозні зусилля і не буде потрібно. Значний вміст цієї речовини є в таких продуктах, як шпинат, горіхи, молоко, риба і сочевиця.

Про корисні для здоров'я властивості бананів говорилося і раніше. Попередні дослідження довели, що ці фрукти дуже важливі в справі контролю кров'яного тиску, що також грає велику роль в профілактиці інсультів. Проте результати цих досліджень не завжди були постійними. Цього разу британські та італійські дослідники вирішили узагальнити всі роботи з вивчення поживних властивостей бананів, що проводилися, починаючи з 1960-х років і до наших днів. А на основі цієї величезної інформації були виведені середні показники.

Отже, щоденний прийом продуктів, що містять не менше 1 600 мг калію (до речі, це в два з гаком рази менше офіційної рекомендованої для дорослої людини дози) вже здатна на 21% знизити ризик інсульту. В одному банані міститься 500 мг калію. Правда, не слід забувати, що банани є висококалорійними фруктами, так що нам потрібно підраховувати загальну кількість калорій, які ми кожен день вживаємо разом з бананами.


Джерело: medikforum.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!