Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Нову сальмонелу не беруть антибіотики
 
10-08-2011, 00:05  Медицина

Нову сальмонелу не беруть антибіотики

 
Французькі вчені виявили штам сальмонели, який можна прозвати «супермікробом», тому що йому не страшний антибіотик Ципрофлоксацин, яким зазвичай лікують важкі форми сальмонельозу. Медики обґрунтовано побоюються, що новий непереможний мікроб незабаром почне лютувати по всьому світу.

0



Новий різновид бактерії названа Сальмонела Кентуккі. Зареєстровано близько 500 випадків зараження цією паличкою в період з 2002 по 2008 рік, причому в таких санітарно благополучних країнах, як Франція, Данія, Англія і Уельс. Дослідники виявили небезпечну інфекцію і в товарах, поставлених в Європу із США. Крім того, спалах важкого сальмонельозу мав місце в Канаді.

Ще один штам сальмонели, стійкий до антибіотиків - Сальмонела Гейдельберг. Цю бактерію виявили в США, її звинувачують у важкому захворюванні 77 осіб і смерті одного.

За останні 10 років у Північній Америці сальмонельозом перехворіли 1,7 мільйона осіб, в країнах Європи - 1,6 мільйона. Особливо небезпечно зараження для літніх людей і тих, у кого слабка імунна система.

Те, що новий підвид мікроба «плювати хотів» на ципрофлоксацин, полегшує його поширення від людини до людини. В даний час штамом «Кентуккі» заражені 489 людей по обидві сторони Атлантики. Судячи зі статистичних даних, перші випадки інфікування «супермікробом» зафіксовані в Єгипті в 2002 - 2005 роках. У 2006 році сальмонела нового покоління поширилася по всій Африці та Близькому Сходу. Бактерію виявили в м'ясі індиків та курей, експортованому в Європу з Ефіопії, Марокко та Нігерії, де у виробництві птахопродуктів застосовуються антибіотики ципрофлоксацинового ряду - ті самі, що нині виявилися безсилими проти зарази.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про новий штам іншого небезпечного мікроба - збудника гонореї, який виявлений в Японії і починає свій переможний хід зі Сходу на Захід.
Джерело: kakmed.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!