Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Причину масових харчових отруєнь в європейських країнах встановлено
 
28-05-2011, 00:40  Медицина

Причину масових харчових отруєнь в європейських країнах встановлено

 
В останні два тижні відразу в декількох європейських країнах відзначені масові спалахи важких харчових отруєнь, викликаних небезпечним штамом кишкової палички. Нарешті, медикам вдалося виявити причину - органічні овочі, вироблені в Іспанії.

Причину масових харчових отруєнь в європейських країнах встановлено



Випадки важких кишкових хвороб майже одночасно були виявлені у Швеції, Данії, Великобританії та Голландії. Але особливо важка ситуація склалася на півночі Німеччини, де кількість хворих обчислюється сотнями, є і три летальні випадки.

Медики європейських країн встановили, що причиною всіх важких випадків став рідкісний штам бактерії кишкової палички (кишкова паличка). Штам цей має назву O104 і призводить до розвитку у його жертв гемолітико-уремічного синдрому (ГУС) з ураженням нирок, виникненням інсультів і коматозних станів.

Винуватець спалахів отруєнь - кишкова паличка був встановлений досить швидко, але фахівцям тривалий час не вдавалося виявити її джерело.

Нарешті, з'явилися повідомлення, що небезпечна бактерія потрапила в Німеччину та інші постраждалі країни з органічними (тобто вирощеними без застосування добрив і пестицидів) овочами, перш за все, свіжими огірками, які були вироблені в двох провінціях Іспанії - Алнеріі і Малазі (Alneria і Малага ).

У країнах Європи оприлюднені рекомендації медиків, які стосуються всіх громадян, і, в першу чергу, тих, хто відвідував і збирається відвідати постраждалі від інфекції країни, в першу чергу, Німеччини.

Медики пропонують звернути особливу увагу на такий симптом як кривавий пронос, оскільки штам O104 є ентерогеморагічним, тобто викликає внутрішні кишкові кровотечі (геморагічний коліт).

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!