Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підгузники і презервативи подешевшають, аптеки їх знову продають без ПДВ.
 
12-08-2011, 16:02  Медицина

Підгузники і презервативи подешевшають, аптеки їх знову продають без ПДВ.

 
Підгузники і презервативи звільнили від ПДВ, а це означає - вони знову стануть дешевшими на полицях будь-якої аптеки і магазинів. Кабмін скасував свою недавню постанову, згідно з якою з початку серпня деякі медичні товари (підгузники, соски, пелюшки, ватяні палички і спонж, презервативи і т. д.) стали обкладатися податком.

Підгузники і презервативи подешевшають, аптеки їх знову продають без ПДВ.



Ці товари відразу ж зникли на кілька днів з аптек та магазинів, а коли їх повернули на прилавки, вони подорожчали на розмір ПДВ - 20%. «Вирішили скасувати ПДВ, так як це могло відбитися на споживачеві. Ми розраховували, що введення ПДВ дозволить знизити ціни на товари. І позначиться тільки на доходах постачальників, які необґрунтовано накручують вартість товарів (до 1000%. - авт.), - сказав прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко. - Однак вони просто підняли ціни. Тепер ми доручили Міністерству охорони здоров'я і фіскальним органам знайти рішення, яке б дозволило зробити систему установки цін прозорою, щоб українці не купували товари за завищеною вартістю ». В аптеках кажуть, що тепер змушені знову на день-два вилучити продукцію з продажу. «Треба знову змінювати цінники», - говорить фармацевт однієї зі столичних аптек. Також, за словами Лук'яненка, уряд має намір забезпечити українських малюків вітчизняними підгузниками - побудувати підприємства, які б їх випускали. У Кабміні вважають, що це допоможе здешевити ці товари. «У нас раніше працювали два таких підприємства, але їх продукцію витіснили зарубіжні. До речі, у цій справі Антимонопольний комітет зараз веде перевірку », - каже Лук'яненко.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!