Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чоловік повинен стати батьком до 30 років
 
19-08-2011, 00:12  Медицина

Чоловік повинен стати батьком до 30 років

 
Вчені вважають, що після цього віку якість сперми стрімко погіршується

Чоловік повинен стати батьком до 30 років



Всі представники сильної статі старше «тридцятника» повинні терміново потурбуватися проблемою продовження роду! Співробітники Шанхайського інституту планування сім'ї, проаналізувавши дані тисячі добровольців у віці 20-60 років встановили: після 30 років якість сперми знижується щороку на 1%.

Досліджуючи стан репродуктивної функції чоловіків, експерти звертали увагу на найважливіші показники спермограми: загальний обсяг насінної рідини, кількість сперматозоїдів та їх рухливість.

Вони порівняли отримані зразки насіння представників різних вікових груп і з'ясували, що після 35 років у багатьох чоловіків сперматозоїди виявилися малорухливі. Це при тому, що випробовувані чоловіки вели нормальний спосіб життя, не зловживали алкоголем і курінням.

І якість сперми теж знижувався у міру збільшення віку добровольців. Так, в сім'ї 20-29-річних чоловіків 73% сперматозоїдів були рухливі, а ось до 50-60 років цей показник ледве дотягував до 65%.

Результати, отримані китайськими медиками, підтверджують проведене раніше дослідження ізраїльського Центру Ейлау по допоміжній репродукції. Тамтешні медики дослідили відсоток успішних зачать у чоловіків різного віку. Так от, у 30-35-річних мачо показники успішного запліднення становлять у середньому 13,6%, у чоловіків же старше 45 років - не більше 9,3%, розповідає NEWSru Israel.

Також ізраїльські репродуктологи заявляють, що в останні роки якість сперми у чоловіків взагалі різко впала. Дослідники порівняли зразки насінної рідини, зібраної в 1995-1999 роках, і зразки, отримані з 2004 по 2008 рік. Виявилося, за цей час концентрація сперматозоїдів знизилася на 40%. А ізраїльські банки сперми змушені забраковують дві треті потенційних донорів через низьку якість сперми.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!