Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Басейн псує зуби
 
21-08-2011, 20:34  Медицина

Басейн псує зуби

 
Відомо, що плавання в басейні може "обдарувати" сухістю шкіри і зміною кольору волосся (останнє особливо стосується блондинок). Але недавно дослідники з нью-йоркського університету встановили, що плавання в басейні руйнує поверхню зубів.

0



Вся справа в неправильному догляді за басейном. Руйнування зубної емалі відбувається в тому випадку, коли pH рівень, який вказує на кислотність води басейну, виходить за межі норми або не досягає її. Якщо при купанні в басейні починають сльозитися очі і щипати ніс через запах води, то вся справа в низькому pH рівні. Також pH рівень впливає на ефективність роботи хлорки, і якщо є порушення, хлорка не виконуватиме свої дезінфікуючі функції, пише likar.info.

Щоб при купанні в басейні бути спокійним за своє здоров'я, потрібно придбати тест pH рівня для басейнів. Хорошим вважається показник від 7,2 до 7,8.

Є продукти і ліки, що представляють особливу загрозу для зубної емалі, про шкоду яких ми не замислюємося. Так, стоматологи називають потенційно небезпечними для здоров'я зубів фруктово-ягідні чаї, особливо з лимоном та чорною смородиною, в яких багато дуже агресивних для емалі кислот. Також агресивно діють на емаль ферменти, що містяться у вині та енергетичних напоях.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!