Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Контрастний душ: здорове і красиве тіло
 
9-10-2011, 22:39  Медицина

Контрастний душ: здорове і красиве тіло

 
Кожна дівчина мріє бути красивою, здоровою, підтягнутою. Однак таблеток або ліків, які б могли все це гарантувати, ще не придумали. А було б здорово прийняти її з ранку і відразу стати привабливою і енергійною, повною сил і енергії, яких вистачить на цілий день. Натомість дівчата застосовують контрастний душ. Така водна процедура дуже корисна. Проте слід знати про особливості дії холодної та гарячої води на організм людини. Контрастний душ передбачає чергування, тому слід міняти температуру води по черзі. Після холодної води дівчина відчуває стрес, який супроводжується виплеском адреналіну, а після гарячої - спостерігається різка втрата вітаміну С, що призводить до зниження захисної функції організму від негативного впливу навколишнього середовища. Окремо це ні до чого доброго не приведе, а от якщо зробити контраст, то здоров'я явно піде на поправку.

'Контрастний



Що таке контрастний душ?

Багато дівчат прекрасно знають, що ця процедура корисна для організму, вона допомагає скинути вагу. Але не всі здогадуються, як її правильно застосовувати, і чи є протипоказання. Контрастний душ підвищує захисні властивості імунної системи, тому перепад температур призводить не тільки до отримання заряду бадьорості, але і також тренує судини, підвищуючи тим самим тонус шкіри. Слід взяти до уваги, що перший раз процедура здасться не дуже приємною, і можна буде відчути дискомфорт. Але це природно. А з часом організм сам буде вимагати таку струс, особливо коли почнуться вірусні захворювання.
Спосіб застосування

Дівчатам слід запам'ятати головне правило: не слід кидатися з крайності в крайність. Потрібно починати з малого, а потім вже виконувати процедуру в повній мірі. Контрастний душ найкраще пробувати з комфортних для дівчини температур. Краще починати з гарячої води і закінчувати холодною. Голову теж мочити не слід. Тривалість контрастного застосування - не більше 15 секунд. На перших порах вода може бути не дуже холодною і не дуже гарячою, а інтервал - 10 секунд. Однак з часом треба посилити контраст і час. Після процедури необхідно витертися рушником і зігрітися. Тому не варто виходити на вулицю, тому що можна легко застудитися. Організму потрібна адаптація. Якщо для застосування процедури дівчина вибрала вечір, то це слід робити за три-чотири години до сну.
Душ для схуднення

Контрастне купання покращує кровопостачання, а, отже, обмін речовин теж прискорюється, тому його слід застосовувати при целюліті. Можна направити струмінь води на сідниці і живіт і тримати протягом 10 секунд. У комплексі зі спеціальними фізичними вправами, жінка може досягти непоганих результатів у боротьбі за струнке тіло. Але є і протипоказання. При серцево-судинних захворювання застосовувати дану процедуру не можна. Тому, якщо пані не впевнена у своєму здоров'ї, то їй краще для початку проконсультуватися з лікарем.
Позитивні якості

Контрастний душ дуже корисний для шкіри. При впливі на неї високих температур, пори відкриваються, а судини розширюються, і організм починає виводити шлаки. Різкий перехід на холодну воду впливає на нервові закінчення, і пори звужуються, клітини очищаються, а шкіра стає гладкою і пружною. Також відбувається омолодження. За рахунок постійної зміни температури води організм загартовується, а його захисні функції зміцнюються.
Щоденні тренування

Слід взяти до уваги той факт, що дані процедури слід застосовувати щодня. Тільки при регулярному прийомі контрастного душу можна досягти бажаних результатів. Досить довгий час дівчина буде звикати до води, але з часом з'явиться азарт. Якщо жінка є затятою прихильницею йоги, то їй не слід застосовувати процедуру.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!