Кукурудзяна крупа корисна тим, хто страждає ожирінням. Вона здатна зміцнювати організм і виводити з нього жири.
Вчені, дослідивши крупу кукурудзи, прийшли до висновку, що вона багата на дієтичну клітковину. Ця клітковина, в свою чергу, виводить радіонукліди, токсини, пестициди з людського організму, а також очищає кишечник від продуктів розпаду.
Кукурудза корисна ще при хворобах серцево-судинної системи. Вона є джерелом вітамінів (А, В, Е і РР) і містить дві амінокислоти - триптофан і лізин.
Дітям дуже корисно їсти кукурудзяні каші, оскільки вона не викликає алергічних реакцій. Також з кукурудзяної крупи можна приготувати млинці, запіканки, коржі та начинки для пирогів.