Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Аптеки Житомира потерпають від постійних перевірок!!!
 
Голосування   Ваш вік
 
Як давно ти живеш на цьому світі?
Всього проголосувало: 1

 
16-11-2009, 19:51  Медицина

Аптеки Житомира потерпають від постійних перевірок!!!

 
'Аптеки

Як зазначають фармацевти, з початком епідемії працювати їм стало дуже складно.

Роботу аптек паралізують безкінечні перевірки, які відбуваються майже щодня. Якщо не в офісі, то, безпосередньо, в приміщенні аптек. Всілякі інспекції, податкова, СБУ...

Є ще одна проблема - це ціна на медикаменти. Аптеки зобов'язують продавати деякі медичні препарати за конкретною ціною. Часто їх закупівельна вартість вище дозволеної до продажу. Все, що можливо зробити в даному випадку - це взагалі відмовитися від такого товару. У результаті страждають ті люди, яким цей препарат конче необхідний.

Нагадаємо, що Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Державній податковій адміністрації почати 2 листопада масові перевірки всіх аптечних мереж на предмет зловживання у сфері ціноутворення на лікарські засоби. Також контролюючі органи перевіряють аптеки на наявність у них мінімального пакету медичних засобів, перелік яких затверджений Міністерством охорони здоров'я. Паралельно ж згідно з указом президента Віктора Ющенка СБУ розпочала перевірку аптек в декількох містах країни. Мета перевірок - усунути зловживання аптеками щодо доступності медпрепаратів для громадян.

Представники податкової адміністрації, цінової інспекції, Інспекції з контролю за якістю медичних препаратів, Антимонопольного комітету і СБУ старанно виявляють порушників і «мародерів», які наживаються на епідемії, звинувачують в «спотворенні результатів торгів із закупівлі медикаментів». Щоправда, з-за цих «старань», робота фармацевтичних фірм просто паралізується і завезти в аптеки потрібні препарати просто неможливо. Замість того, щоб займатися забезпеченням ліками, працівники змушені витрачати свій робочий час на фактично цілодобове надання відомостей і необхідних документів всім категоріям перевіряючи. І що саме «цікаво», страждають з-за цього саме ті фірми, які не продавали з-під поли дефіцитні противірусні препарати за завищеною ціною.

А тим часом шпальти газет, інформаційні випуски теленовин, заголовки інтернетвидань перенасичені інформацією про «результати» перевірок, кількістю проведених рейдів та перевірок, створених оперативних груп для перевірок аптечної мережі при кожній податковій інспекції, складених письмових актів, винних осіб…
Результати не змусили себе чекати. З 17 жовтня по 18 листопада в Україні закрилося більше 500 аптек. У результаті були звільнені 2,5 тисячі співробітників і ще кілька тисяч відправлені у неоплачувані відпустки.

Спеціалісти пояснюють таку ситуацію обмеженням максимальної націнки на ліки, яку уряд ввів трохи більше місяця тому. Тепер при оптовому продажу надбавка не може перевищувати 15%, а при роздрібному - 20%. Такі правила поширюються на весь асортимент лікарських засобів, що складається з 9 тисяч найменувань, включаючи вітаміни, лікувальну косметику та інші препарати, які приносять аптекам найбільший прибуток. Раніше держава регулювала націнки лише на групу життєво важливих препаратів (1,4 тисячі найменувань).

Фахівці фармацевтичного ринку вважають, що Кабмін встановив занадто малу рентабельність на ліки. Нормальна націнка для роздрібного продажу повинна бути 28-31%, а в сільських населених пунктах вона повинна бути ще вище - близько 35%. Як наслідок - зараз аптеки заробляють тільки за умови великого товарообігу або на продажу дорогих імпортних ліків. Вилучаються з продажу дешеві ліки, а це в першу чергу вітчизняна продукція.

У результаті українські виробники скорочують обсяги свого виробництва, а фармацевтичні заводи зараз випускають менше лікарських препаратів. І головна причина в тому, що дистриб'ютори перестали розраховуватись за товар.

Ось чому профільні фармацевтичні асоціації України просять керівництво країни допомогти зупинити дискредитацію фармацевтичної галузі в ЗМІ, яка виникла в Україні на тлі епідемії грипу, просять зупинити масові перевірки фармацевтичних організацій. Також наголошується на тому факиі, що в результаті незважених дій в Україні почалася паніка, що призвела до ажіотажного попиту на медикаменти та призвела до непосильного навантаження на фармацевтичну галузь.


Бердичівський анекдот:


Из отчета слyжб безопасности "... по поводy взлома китайцами сеpвеpа Пентагона":
.......
1) Каждый китаец попpобовал один паpоль.
2) Каждый втоpой паpоль был "maodzedun".
3) Hа 657983241-й попытке сеpвеp согласился что y него паpоль "maodzedun".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!