Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Час, проведений в дорозі до роботи, забирає здоров'я
 
2-11-2011, 19:54  Медицина

Час, проведений в дорозі до роботи, забирає здоров'я

 
Деякі люди готові щодня долати довгий шлях від дому до роботи. Однак, за словами експертів, це негативно позначається на здоров'ї людини. Причому, тут не
має значення, добирається людина на своїй машині, або використовуючи громадський транспорт.

'Час,



Зате, якщо ви йдете пішки або їдете на велосипеді, це не так критично, констатують співробітники Університету Лунд. Вони обстежили стан 21000 чоловік у віці 18-65 років, які в тиждень працюють більше 30 годин. Всі вони добиралися до роботи на машині, метро або автобусі, йшли пішки чи їхали на велосипеді.

Дослідники порівнювали час, який людина витрачає, щоб дістатися в один кінець, із загальним здоров'ям, включаючи якість сну, стомленість і рівень щоденного стресу. У результаті з'ясувалося, що люди, які користувалися машиною чи громадським транспортом, щоденно відчували більше стресу, гірше спали і стомлювалися, констатує Ерік Хенссон з медичного факультету Університету Лунд.

Притому, негативний ефект збільшується в міру збільшення часу, який людина витрачає на дорогу. Тим часом, автолюбителі, які проводять в дорозі 30-60 хвилин, мають найбільші проблеми зі здоров'ям в порівнянні з тими, хто витрачає на дорогу понад годину.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!