Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Фарбування волосся під час вагітності: чи не зашкодить це дитині?
 
19-11-2011, 21:39  Медицина

Фарбування волосся під час вагітності: чи не зашкодить це дитині?

 
Чи можна фарбувати волосся під час вагітності? Це питання цікавить багатьох майбутніх мам. Як вплинуть хімікати що містяться у фарбі на здоров'я майбутньої дитини? Наскільки шкідливо може бути фарбування?

'Фарбування



Немає конкретних доказів того, що фарбування волосся під час вагітності може заподіяти шкоду здоров'ю майбутньої дитини. Зокрема це пояснюється тим, що це питання не було глибоко вивчено на прикладі людини. Цілком зрозуміло, чому вагітні жінки не прагнуть взяти участь у подібних дослідженнях і піддати свою дитину небезпеці, нехай навіть потенційній.

Дослідження на тваринах показали, що фарбування вовни дає підвищений відсоток уроджених дефектів у плода. Однак співвідношення хімікатів до крові у тварин набагато вище, ніж у людини, тому на ці результати не можна повністю покладатися. На думку вчених, хімічні сполуки, які містяться у фарбі для волосся, незначно впливають на розвиток плоду або не впливають зовсім. Так в чому ж причина для занепокоєння?

Можливі ризики і ускладнення

Які основні фактори повинна брати до уваги вагітна жінка, коли вона замислюється про фарбування волосся?

Попадання хімікатів на шкіру

Стійкі і напівстійкі фарби для волосся (призначені як для домашнього, так і для професійного фарбування) містять хімічну речовину під назвою парафенілендіамін (ПФД). Це речовина для фарбування, яка при взаємодії з киснем окислюється, внаслідок чого волосся темніють. Таким чином, чим темніше фарба, тим більше парафенілендіаміна вона містить.

Парафенілендіамін вважається контактним алергеном і канцерогеном. Додайте до цього той факт, що парафенілендіамін швидко вбирається в шкіру, - і стане зрозуміло, чому лікарі не рекомендують вагітним жінкам фарбувати волосся.

Крім того, деякі жінки мають підвищену чутливість до парафенілендіаміну, тому якщо ви ніколи раніше не фарбували волосся, не варто починати, коли ви очікуєте дитину - реакція організму може виявитися непередбачуваною. Але навіть у тих жінок, хто регулярно фарбує волосся, може раптово виникнути чутливість до парафенілендіаміну.

Тому перед нанесенням фарби настійно рекомендується провести тест на чутливість шкіри. Втім, навіть цей тест не дає повного уявлення про те, чи є чутливість до парафенілендіаміну, тому що в деяких випадках симптоми з'являються тільки кілька тижнів потому.

Вдихання парів фарби

Вдихання парів фарби для волосся можуть викликати нудоту у вагітних жінок. У деяких салонах дуже хороша вентиляція, але більшість не можуть цим похвалитися. Якщо в процесі фарбування волосся вам стало погано, негайно вийдіть на свіже повітря.

Якщо погода хороша, фарбування волосся можна проводити на свіжому повітрі: це допоможе уникнути вдихання шкідливих парів, а сонячні промені прискорять дію фарби для волосся.

Якщо погода не розташовує до перебування на свіжому повітрі, періодично виходьте на вулицю і / або попросіть майстра-колориста накрити волосся пластиковим пакетом або шапочкою, щоб запобігти вдихання парів. Також рекомендуємо проводити фарбування раніше, коли в салоні немає клієнтів, - так ви зможете уникнути вдихання парів фарб навколо вас.

Багато лікарів настійно рекомендують утриматися від фарбування волосся до закінчення першого триместру. До цього часу в ембріона вже сформувалися основні органи і неврологічні функції, і він менш чутливий до впливу зовнішніх факторів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!