Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчені: вітаміни - це самообман
 
26-11-2011, 20:57  Медицина

Вчені: вітаміни - це самообман

 
У людей, які часто вживають мультивітамінні комплекси, виникає помилкове відчуття захищеності і невразливості. Вчені попереджають: більшості людей вітамінні комплекси не тільки не допомагають, а й можуть заподіяти серйозну шкоду.

Вчені: вітаміни - це самообман



Дослідники з Тайваню провели експеримент, в якому взяли участь вісімдесят добровольців. Щоб з'ясувати, як реагують люди на прийом вітамінних комплексів, добровольців розділили на дві групи. Всім учасникам роздали плацебо, але при цьому одній групі сказали, що їм належить пити мультивітаміни.

Через тиждень обидві групи були запрошені на опитування. Вчені мали намір з'ясувати, як вплинула на поведінку піддослідних прийом плацебо і "мультивітамінів". Як виявилося, люди, які повірили в те, що вони приймали вітаміни, на 44 відсотки частіше мали випадкові статеві зв'язки, а, крім того, ці добровольці були більш схильні до надмірного вживання алкоголю і відвідуванню всіляких вечірок і розважальних закладів. Також група "обдурених" на 61% частіше відмовлялися від здорового харчування, віддаючи перевагу рясному шведському столу. Впевненість у своїх уявних силах змушувала таких людей на 14% частіше ігнорувати звичні фізичні навантаження, що робило їх більш лінивими.

Тайванські дослідники прийшли до висновку: прийом вітамінних комплексів змушує людину думати, що вона стає невразливою і несприйнятливою до негативних впливів навколишнього середовища. Але подібне ставлення не більш ніж самообман, вважають фахівці. Більшості людей вітамінні комплекси не тільки не допомагають, а й можуть заподіяти серйозну шкоду. Зокрема, європейські експерти з'ясували, що захоплення мультивітамінами здатне довести літніх жінок до летального результату, пише medikforum.ru.

Спостереження показують, що передчасній смерті сприяє безконтрольний прийом вітамінів із залізом, мультивітамінів з міддю, магнієм, фолієвою кислотою і вітаміном В6. Вченими було опитано майже сорок тисяч жінок, середній вік яких становив шістдесят два роки. Усі жінки заповнювали анкети, в яких повідомляли про уживаних вітамінах в 1986, в 1997 і в 2004 році. Незважаючи на вітамінну профілактику, великий відсоток таких жінок пішли з життя раніше, ніж дами, які не вживали вітаміни.

Ученим ще належить з'ясувати, яким чином мультивітамінні комплекси викликають ранню смертність, але в будь-якому випадку експерти рекомендують літнім жінкам відмовитися від прийому вітамінів з метою оздоровлення організму без попередньої консультації з лікарем.

Інф. mignews.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!