Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська обласна лікарня ім. Гербачевського обзавелася автономкою на даху
 
5-12-2011, 19:44  Медицина

Житомирська обласна лікарня ім. Гербачевського обзавелася автономкою на даху

 
5 грудня в обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського відкрито автономну газову котельню на даху медустанови.

Житомирська обласна лікарня ім. Гербачевського обзавелася автономкою на даху



Відкривав котельню губернатор Сергій Рижук, разом з головою обласної ради Йосипом Запаловським, працівниками лікарні та журналістами.

Готуючись до будівництва даної газової котельні, адміністрація лікарні за рахунок внутрішніх ресурсів провела комплекс робіт, щодо об'єднання теплосистем всіх будинків лікарні в єдине ціле.
Фінансування будівництва проводилося за рахунок субвенції з державного бюджету, виділених у 2010 році на соціально-економічний розвиток області. Таким чином, частина коштів субвенції у розмірі 2228,6 тис. грн. була спрямована на будівництво другої газової котельні обласної клінічної лікарні.

Замовником будівництва виступило управління будівництва та архітектури облдержадміністрації. Генеральним підрядником стало ТОВ «Забудовник». Для обладнання котельні використані модулі вітчизняного виробництва фірми «Укрінтерм» (м. Біла Церква).

Нова котельня забезпечить опалення лікувальних корпусів № 1, № 2 і № 4, а також обласної медичної бібліотеки, розташованої безпосередньо на території обласної клінічної лікарні, загальною площею 18 123,3 м кв. Очікувана економія після введення в експлуатацію нової газової котельні становить 2862,9 тис. грн. за опалювальний сезон. Облдержадміністрація вважає, що, будівництво окупиться менш ніж за один рік.

Наявність автономного опалення дозволить більш гнучко регулювати температурний режим в установі з урахуванням фактичної зовнішньої температури повітря і уникати ситуацій, які нерідко мали місце в минулому, коли в лікарняних палатах або холодно, або, навпаки, занадто жарко. Це є важливим елементом створення в лікарні комфортних умов для пацієнтів і для медичного персоналу.

Довідково:

Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського вважається найбільшим і найпотужнішим лікувально-профілактичним закладом Житомирщини. Це багатопрофільний медичний заклад, в якому надається спеціалізована консультативна та лікувальна, в тому числі стаціонарна, медична допомога дорослому населенню області.

Ліжковий фонд лікарні складає 835 стаціонарних ліжок терапевтичного та хірургічного профілів. Крім того, в лікарні функціонують 52 ліжки інтенсивної терапії.

Консультативно-діагностичну поліклініку лікарні щорічно відвідує чверть мільйона мешканців області. Курс стаціонарного лікування у відділеннях і центрах лікарні проходить близько 29 тис. чоловік, тут відбувається до 17 тис. оперативних втручань на рік.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!