Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сольові ванни для душі і тіла: регенерують тканини, релаксують розум
 
18-01-2012, 18:39  Медицина

Сольові ванни для душі і тіла: регенерують тканини, релаксують розум

 
Про позитивний вплив сольових ванн на організм людини було відомо досить давно. Наші далекі предки використовували морські кристали солі для більш тривалого зберігання риби і м'яса, лікування всіляких захворювань, а також в якості магічних амулетів.

'Сольові



Сьогодні фахівці використовують сіль для приготування сольових ванн, які сприяють швидкій регенерації шкіри, мають протизапальні, релаксуючі і омолоджуючі властивості. Вони ефективні в боротьбі з надлишковою вагою, сприяють нормалізації обмінних процесів і надають шкірі еластичність.

«Правильна» сіль

Сольові ванни виготовляються на основі морської і природної кам'яної солі, яка не піддавалась технічній обробці. При цьому для досягнення необхідного ефекту без небажаних наслідків у вигляді алергічної реакції, слід уникати використання парфумованих сольових концентратів, до складу яких виробники додають різні барвники. Тому в лікувальних цілях слід купувати солі з непорушеною біогенною структурою і без непотрібних добавок.

Лікувальні властивості сольових ванн

Завдяки проходженню курсу лікування солоною водою, зміцнюється імунна система, за рахунок чого збільшується опірність організму до впливу інфекцій різної етіології. Здійснюється благотворний вплив на роботу ЦНС, спостерігається активація обмінних процесів, за рахунок чого відбувається активне очищення організму від шлаків. Сольові ванни сприяють продуктивному функціонуванню основних залоз травного тракту і стабілізують роботу ендокринної системи.

Сольові процедури знімають запальні процеси шкірного покриву, сприяють зміцненню нігтьових пластин і пружності шкіри.

Види сольових ванн і способи їх приготування

Вони бувають трьох видів: з низькою концентрацією сольового розчину, середньою і високою. Крім цього, ванни бувають як холодними, так і гарячими (залежно від необхідного лікувального ефекту). Якщо сольові ванни використовуються в лікувальних цілях вдома, то температура водного розчину не повинна перевищувати 38 ° С, а тривалість перебування у воді - 20 хвилин. Необхідний стійкий результат досягається при проведенні процедур через день, причому загальна кількість ванн курсу в середньому складає 10-14.

Лікувальна ванна готується з розрахунку 450 г солі на 90 л води. Причому сіль слід помістити в мішечок з щільної тканини і зафіксувати його так, щоб струмінь теплої води потрапляв на нього. Це необхідно для того, щоб разом з сіллю у ванну не потрапили непотрібні домішки.

Показання для лікування сольовими ваннами

Як правило, сольові процедури призначаються як комплексне лікування запальних процесів сухожиль, ревматизму, радикуліту, при різних захворюваннях суглобів, а також у посттравматичний період травм опорно-рухової системи.

Сольові ванни сприяють ефективному і швидкому лікуванню захворювань шкірного покриву (псоріаз, нейродерміт, кератоз, ексудативний діатез, екзема тощо).
Також вони ефективні при лікуванні стресових станів, безсоння, неврозів та інших дисфункцій центральної нервової системи. Крім того, сольові процедури сприяють підвищенню працездатності і загального тонусу організму, покращують мікроциркуляцію крові, що допомагає нормалізації артеріального тиску. Вони здатні поліпшити емоційний фон і зняти напругу з м'язів. Також подібні ванни ефективні при лікуванні периферичної нервової системи.

Протипоказання для лікування сольовими ваннами

Незважаючи на сприятливий вплив сольових ванн, все ж існують захворювання, при наявності яких від такого способу лікування доведеться утриматися. До протипоказань відносяться деякі види серцево-судинних захворювань, гіпотонія і гіпертонія, наявність в організмі злоякісних пухлин, інсулінозалежний цукровий діабет, а також певні види запальних процесів. Тому перш ніж вдаватися до лікування сольовими ваннами, слід пройти консультацію фахівця, який визначить доцільність використання подібного виду терапії.

Лікуйтеся із задоволенням!

Анна Афанасьєва
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!