Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі зареєстровано випадок захворювання на малярію, комарів-переносників виявили в Ботанічному саду
 
26-07-2012, 10:18  Медицина

У Житомирі зареєстровано випадок захворювання на малярію, комарів-переносників виявили в Ботанічному саду

 
17 липня в міську СЕС надійшло термінове повідомлення з центральної міської лікарні № 1 про виявлення малярії у житомирянина, 1983 року народження. Хворий звернувся в «швидку допомогу» зі скаргою на високу температуру, лихоманку і слабкість, проте спочатку йому поставили попередній діагноз ГРВІ. Через кілька днів чоловік звернувся до терапевта. З'ясувалося, що хворий у кінці квітня прибув з Ліберії, де двічі перехворів малярією.

'У



Хворому був зроблений аналіз крові, результати якого підтвердили захворювання 3-денною малярією. Чоловіка госпіталізували в інфекційне відділення в стані середньої тяжкості і призначили лікування, згідно схеми.

У міській СЕС відзначають, що температурний режим в Житомирі створює всі умови для передачі малярії. Більш того, переносники малярії (комарі роду Анофелес макулепенніс) були зареєстровані в 3-кілометровій зоні проживання хворого чоловіка, а саме у водоймі Ботанічного саду агроекологічного університету.

З метою запобігання розповсюдження малярії серед населення Житомира міська надзвичайна протиепідемічна комісія зобов'язала начальника управління охорони здоров'я та головних лікарів міськлікарень посилити контроль за виконанням постанови «Про профілактичних заходах проти малярії в Україні»; забезпечити своєчасне обстеження хворих з підозрою на малярію; забезпечити медичні заклади достатньою кількістю протималярійних препаратів; організувати і провести заходи, спрямовані на підвищення знань медпрацівників в питаннях діагностики, лікування і профілактики малярії; забезпечити своєчасну госпіталізацію хворих в інфекційне відділення.

Також комісія зобов'язала ректора Житомирського агроекологічного університету Валерія Микитюка забезпечити проведення гідротехнічних заходів, спрямованих на недопущення розмноження переносників малярії на водоймі в Ботанічному саду.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!