Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Унікальну операцію провели житомирські офтальмологи
 
8-11-2013, 06:10  Медицина

Унікальну операцію провели житомирські офтальмологи

 
У Центрі мікрохірургії ока Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського провели унікальну операцію з видалення катаракти.

'Унікальну


За словами завідуючої Центром мікрохірургії ока Ганни Борщевської, особливість операції полягає в тому, що пацієнтом став 95-річний хворий на катаракту чоловік, який ризикнув повернути зір за допомогою оперативного втручанная попри факт, що після 90- річного рубежу дуже рідко хто відважуються на подібну операцію. Оперуванню підлягали обидва ока пацієтна, в результаті чого літній чоловік знову може бачити і абсолютно спокійно читати.

Дана операція була б неможливою, якби не новітнє обладнання Помогатель.ру – Факоемульсифікатор, який нещодавно було придбано для Центру. На придбання Факоемульсифікатор з обласного бюджету було виділено 800 тис. грн.

За словами Ганни Борщевської, це обладнання вже гарно зарекомендувало себе, адже тепер операція, яка протікає без ускладнень, продовжується лише 10-15 хвилин, а розріз скоротився від 15 до 7 мм, що дозволяє провести оперативне втручання з мінімальним втручанням у сітківку ока.

Відновлювальний період після проведення операції скорочується до 2-3 днів, а частота ускладнень проведеного втручання практично зводиться до нуля.
За його допомогою даного обладнання вже успішно виконано більше сотні операцій.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!