Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні дітей від поліомієліту вакцинуватимуть новою бівалентною вакциною
 
24-04-2016, 20:05  Медицина

В Україні дітей від поліомієліту вакцинуватимуть новою бівалентною вакциною

 
В Україні дітей від поліомієліту вакцинуватимуть новою бівалентною вакциною

Україна приєдналася до 156 країн світу, які будуть слідувати Глобальній стратегії ВООЗ, ухваленій на 68 Генеральній Асамблеї ООН, з переходу використання живої оральної тривалентної вакцини проти поліомієліту (тОПВ) на живу оральну бівалентну вакцину проти поліомієліту (бОПВ).

Особливості нової вакцини в тому, що з неї вилучено ІІ тип вірусу, в якому ВООЗ уже не вбачає загрози.

Представник ВООЗ в Україні Денніс Кінг пояснює:
«Обидві вакцини забезпечують однаково ефективний захист від поліомієліту. Різниця полягає лише в тому, що одна з них не забезпечує захист від того штаму поліовірусу, який на сьогодні вже ліквідовано в усьому світі. Натомість новий тип ОПВ забезпечуватиме ще більш ефективний захист від інших двох штамів вірусу поліомієліту, що досі циркулюють.»

Усі залишки тривалентної вакцини мають бути вилучені до травня місяця цього року, натомість її мають замінити новою, бівалентною, вакциною.

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець розповдає:
«Бівалентна вакцина зареєстрована в Україні та буде закуплена Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ та поставлена в Україну вже у травні 2016 року в достатній кількості, що дасть змогу продовжувати проведення вакцинації проти поліомієліту відповідних груп дітей відповідно до Календаря профілактичних щеплень»

Також, за його словами, бівалентна вакцина не є новою вакциною і порядок її використання не змінюється: «Використання ОПВ-вакцини необхідне, адже вона має здатність не лише створювати індивідуальний захист від поліомієліту, але й також зупиняти циркуляцію вірусу у середовищі, що є обов’язковою умовою для ліквідації вірусу назавжди»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!