Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі до лікарні потрапила дитина з тяжким отруєнням грибами
 
20-05-2016, 03:56  Медицина

У Житомирі до лікарні потрапила дитина з тяжким отруєнням грибами

 
У Житомирі до лікарні потрапила дитина з тяжким отруєнням грибами

У цьому сезоні зареєстрований перший випадок отруєння грибами, жертвою якого стала дитина у віці 1 рік і 9 місяців.

Як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА, 18 травня в реанімаційне відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні госпіталізовано жительку міста Житомира 2014 року народження.

У дівчинки діагностовано отруєння грибами тяжкого ступеня. Їй надається вся необхідна медична допомога. Причиною отруєння стало вживання дикорослих грибів.

ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» в черговий раз застерігає громадян утриматись від вживання дикорослих грибів.

Для того щоб не отруїтися грибами, необхідно дотримуватися правил:


- Якщо сумніваєтеся в тому, що гриб їстівний, краще взагалі не чіпайте його. Незнайомі гриби категорично заборонено збирати і купувати.

- Ніколи не збирайте червиві і перезрілі гриби, вони вже містять отруйні речовини.

- Не збирайте гриби поблизу шосейних доріг, промислових підприємств і залізничних шляхів. Також не варто брати гриби, що ростуть на полях і місцях, де для обробки ґрунту можуть застосовувати отрутохімікати. Гриби, як губка, вбирають все забруднення з повітря і ґрунту.

- Не їжте сирі гриби.

- Обробіть зібрані гриби не пізніше 4:00 після збору. Гриби дуже швидко псуються і можуть бути причиною отруєння. Також не варто їсти мариновані гриби, які зберігалися більше півроку.

- Не збирайте гриби в оцинковані відра, там вони швидко окислюються. За грибами треба ходити з кошиком з лози або тарою з пластмаси. Не можна збирати гриби і в целофанові пакети, там вони дуже швидко псуються через нестачу повітря.

- Не збирайте гриби в спеку і відразу після неї. Висока температура повітря сприяє збільшенню отруйних властивостей грибів і провокує їх швидке старіння.


Якщо у Вас з'явилися первинні ознаки отруєння (нудота, блювота, біль у животі, діарея) - які проявляються через 1-4 години після вживання грибів, в залежності від виду гриба, віку та стану здоров'я потерпілого, кількості з'їдених грибів, негайно телефонуйте за номером 103! Одночасно, не очікуючи прибуття швидкої допомоги, промийте шлунок і прийміть активоване вугілля.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!