Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як вберегтися від спеки? Корисні поради від фахівців.
 
22-06-2016, 02:51  Медицина

Як вберегтися від спеки? Корисні поради від фахівців.

 
Як вберегтися від спеки? Корисні поради від фахівців.

В Україну прийшло довгоочікуване літо. Останніми днями температура повітря подекуди сягнула 30°С. Синоптики прогнозують, що спека протримається щонайменше до кінця тижня. Медики ж радять, що робити, аби не отримати тепловий удар.

Старайтеся обмежити перебування на вулиці в жаркий період, з 10 до 19 годин. Якщо в результаті теплового удару шкіра стала сухою і людина не потіє, необхідно терміново викликати швидку.

Першими ознаками теплового удару є почервоніння, запаморочення, шум у вухах і головний біль. Найчастіше для того, щоб привести людину до тями, досить перенести його в прохолодне місце, дати води і намочити обличчя.

Якщо людина отримала сонячний удар швидку необхідно викликати в будь-якому випадку. В цьому випадку кров надходить в голову, розширюються кровоносні судини, якщо один з них лопне можливе порушення роботи центральної нервової системи.

Щоб максимально захистити себе від поганого самопочуття в жарку погоду медики радять слід дотримуватися наступних правил:

Вживати в їжу овочі та фрукти. У спекотну погоду краще відмовитися від вживання жирної, гострої їжі і обмежити вживання солодкого. Ці продукти підсилюють потовиділення.

Відмовитися від кави і міцного чаю. Крім води і компотів, можна пити зелений чай. Від алкоголю на час спеки медики радять взагалі відмовитися. Не можна пити пиво (воно зневоднює організм) і солодкі, газовані напої.

Носити з собою негазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Пити її можна кожні півгодини, але маленькими ковтками. Водою також можна змочити серветку і протерти обличчя.

Одягатися в світле. При цьому одяг повинен бути з натуральних матеріалів, наприклад, льону. Обов'язковий елемент гардеробу - панама, кепка або солом'яний шапочка.

Не виходити на вулицю в період з 10 до 19 годин. При можливості, виходити на вулицю (і навіть на пляж) потрібно до 10 або після 19 годин. Особливо небезпечно знаходиться під сонцем з 11 до 13 годин.

Обережно користуватися вентилятором і кондиціонером. Потік повітря з кондиціонера або вентилятора не повинен потрапляти на людину, а дути в сторону. Ще обережніше потрібно використовувати кондиціонер. Медики радять включати кондиціонер поки в приміщенні нікого немає, а ввечері взагалі закликають не користуватися ним, а просто провітрювати приміщення.

Темрява врятує від спеки. У будинку на вікна можна повісити темні штори, або жалюзі. Якщо сонячні промені не потрапляють в приміщення, в ньому може бути на 2-3 градуси прохолодніше.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!