Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » За допомогою комп'ютера хочуть визначити джерела біблійних текстів
 
15-10-2011, 23:18  Наука

За допомогою комп'ютера хочуть визначити джерела біблійних текстів

 
Протягом століть теологи і вчені сперечаються про авторство Священного Писання. І ось, нарешті, вчені розробили комп'ютерну програму, яка проллє світло на джерела різних біблійних текстів, повідомляє Daily Mail.

За допомогою комп'ютера хочуть визначити джерела біблійних текстів



Ізраїльські програмісти і теологи написали алгоритм, який аналізує стилі письма. Хоча це і не допоможе точно визначити особу автора, програма визначить, чи однією людиною це писалося і виявить місце, з якого почав дописувати інший.

Наприклад, багато хто вважає, що Тора, перші п'ять книг Біблії, написана однією людиною - Мойсеєм. Однак багато експертів стверджують: було кілька джерел.

Комп'ютерна програма знайде функціональні слова та синоніми, які використовуються в різних місцях, і допоможе визначити, чи були залучені різні люди в написанні.

Дослідники під керівництвом професора Нахума Дершовіца зі школи Тель-Авівського університету комп'ютерних наук імені Блаватника, випробували програмне забезпечення на уривках з двох книг - Єремії і Єзекіїля. Комп'ютер з 99-процентною точністю визначив з мішанини тексту, до якого з авторів належить той чи інший шматок.

Цей метод був представлений на 49-й щорічній конференції Асоціації комп'ютерної лінгвістики в Портленді. Дослідження було схвалено як хороший спосіб в покроковому аналізі Біблії. Адже багато вчених суб'єктивно аналізують тексти, повідомляє CNL-NEWS.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!