Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирському державному університету виповнилося 92 роки
 
19-10-2011, 00:26  Наука

Житомирському державному університету виповнилося 92 роки

 
18 жовтня виповнилося 92 роки від дня заснування Житомирського державного університету ім. Івана Франка.

Житомирському державному університету виповнилося 92 роки



За 92 роки університет пройшов шлях від вчительського інституту до сьогоднішнього державного вищого навчального закладу. Свого часу тут навчалися - В. Короленко, В. Липський, В. Омелянський, В. Арциховський, В. Липинський, Ю. Зарембський, М. Скорульський, Є. Слуцький, І.Фещенко-Чопівський, М. Чечель, М. Хомичевський (Борис Тен) та інші.

Привітати сьогодні улюблену «аlma mater» прийшов великий «загін» житомирських чиновників - мер із заступником, заступник губернатора, начальники управління освіти та культури, почесні академіки та професори. Хтось навіть з Києва. Життя багатьох з них пов'язана з університетом. Кожен з них традиційно нагородив вибраних викладачів і студентів грамотами, подяками та преміями.

Вітаючи викладачів, перший заступник голови житомирського облради Володимир Орешонков при всіх пообіцяв знайти винних у недавньому затриманні виплати заробітної плати.

- Ми обов'язково знайдемо тих, хто в цьому винен. Та не Саух, і не університет заборгував, і тим більше ніяка влада цього робила. Ми розберемося, в якій ланці була затримка, - заявив Арешонков.

А ось на премії гроші є, як похвалився Петро Саух, студентам на честь свята у вигляді премій і матеріальної допомоги було виплачено 386 тисяч гривень, викладачів преміювали на 253 тисячі гривень.

Ректор ЖДУ Петро Саух від Президії академії наук вищої школи України отримав «Диплом лауреата нагороди Ярослав Мудрий» та відповідний нагрудний знак. Підписано диплом 21 травня 2011, але вручили його тільки сьогодні.

Після офіціозних церемоній настав час довгоочікуваної концертної програми за участю, серед інших, музичних номерів від Володимира Шинкарука та Юрія Градовського.

До речі, фонтан побудований університетом влітку цього року сьогодні в цей день працював також, правда, струмінь води на фонтан не схожий ...
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!