Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У всеукраїнському рейтингу ВНЗ житомирський «Політех» кращий в області університет
 
10-01-2012, 08:57  Наука

У всеукраїнському рейтингу ВНЗ житомирський «Політех» кращий в області університет

 
В кінці 2011 року освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив консолідований рейтинг навчальних закладів України.

У всеукраїнському рейтингу ВНЗ житомирський «Політех» кращий в області університет



У цей рейтинг з 275 ВНЗ потрапили і 3 житомирських навчальних заклади.

Зокрема, кращим у Житомирській області, але лише на 70 місці в рейтингу, Житомирський державний технологічний університет, який вже понад півстоліття успішно працює в регіоні, - пише Юлія Демусь, 20 хвилин.

Житомирський національний агроекологічний університет на 114 місці, а ось найпопулярніший серед абітурієнтів Житомирський державний університет ім.І.Франка аж на 127 місці.

Топ-5 кращих українських вузів становлять НТУУ "Київський Політехнічний Інститут", Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національний університет "Києво-Могилянська академія", Національний університет "Львівська політехніка" та НТУ "Харківський політехнічній інститут" відповідно.

Втім, у якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу ВНЗ України використовувалися найбільш авторитетні серед експертів і ЗМІ національні та міжнародні рейтинги вузів Україні: ЮНЕСКО "Топ-200 Україна", "Компас" і "Вебометрикс". Таким чином, у загальній таблиці підведені рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Компас" і "Вебометрикс".

Рейтинги, які використовувалися при складанні консолідованого рейтингу вузів України:

ЮНЕСКО «ТОП-200 Україна» - оцінює діяльність ВНЗ за допомогою інтегрованого індексу, що включає в себе оцінки викладацького складу, якості навчання та міжнародного визнання. Рейтинг ЮНЕСКО «ТОП-200 України» щорічно публікується на сторінках тижневика «Дзеркало тижня. Україна» і включає 200 кращих вузів країни.

Рейтинг «Компас» - відображає оцінку ВНЗ випускниками і працедавцями з погляду відповідності рівня наданих ними освітніх послуг потребам ринку праці. Рейтинг «Компас» ініційований «Систем Кепітал Менеджмент» і щорічно публікується на сторінках газети «Сегодня». У 2011 році в нього включені 234 ВНЗ.

Міжнародний рейтинг «Вебометрикс» - враховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вузу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів (іншими словами, змістовну та інформаційну активність сайту навчального закладу). Рейтинг «Вебометрикс» публікується двічі на рік. У липні 2011 року в цей рейтинг потрапили 137 українських вузів.

Підрахунок рейтингового балу: У консолідованому рейтингу кожному вузу присвоєно бал, який дорівнює сумі його місць в рейтингах ЮНЕСКО «ТОП-200 Україна», «Компас» і «Вебометрикс». Якщо в якому-небудь з рейтингів, вуз не був представлений, то йому присвоювалося місце, наступне за останнім у цьому рейтингу (201, 235 і 138 відповідно). У разі рівної кількості балів краще місце отримав вуз, з меншим показником розкиду місць у різних рейтингах (середньоквадратичне відхилення). Підсумкова таблиця включає 275 вузів, а їх назви збережені в українській версії. У консолідований рейтинг потрапили всі вузи, які присутні хоча б в одному з перерахованих вище рейтингів, крім медичних. Медичні вузи не включені до консолідованого рейтинг, оскільки вони не оцінювалися в рейтингу «Компас».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!