Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи так вигідна іпотека, як про неї говорять?
 
30-08-2016, 18:18  Нерухомість

Чи так вигідна іпотека, як про неї говорять?

 

Розглядаючи обзори блога gdevkievezhithorosho.com, можна помітити, що деякі забудовники пропонують придбати квартиру у майбутньому новому домі на умовах іпотеки. Так, це дійсно приваблива пропозиція – вселитись і проживати можна відразу, як побудують дім. Та ще й за пільговою відсотковою ставкою. Але що криється за усім цим насправді?


Чи так вигідна іпотека, як про неї говорять?

Про що не кажуть девелопери


По-перше, дім тільки будується. Якщо ви берете іпотеку, то вам прийдеться уже з наступного місяця виплачувати відсотки. В той же час будівництво може закінчитись набагато пізніше, ніж це обіцяє забудовник. Так, звісно, вказані певні строки, але ж ми чудово знаємо, що існують різні обставини, за яких забудовник на законних підставах може перенести строки здачі будівлі в експлуатацію. І нічого з цим не поробиш, прийдеться чекати, можливо півроку, а можливо й більше. А весь цей час вам потрібно буде вносити щомісячні платежі. Якщо при цьому ви орендуєте житло, то ваші щомісячні витрати будуть приголомшливі.


По-друге, навіть при найменшій відсотковій ставці, переплата за кредит буде величезна. За 10 років іпотеки необхідно буде внести суму вдвічі більшу, ніж ви брали. Тобто переплата тут дорівнює приблизно 100%. Якщо ж мова йде про 30 років, то недовго порахувати, що переплата досягне 300%! Так, гроші з часом знецінюються, особливо наша національна валюта, але все ж таке це великі втрати.


По-третє, є й психологічна складова іпотеки. Чи здатні ви жити 10-20-30 років, знаючи, що вам кожен місяць треба виплачувати певну суму грошей? І ви нікуди не зможете подітись від цих виплат. Якщо пропустити платіж, то є ризик отримати штраф, а декілька пропущених внесків взагалі можуть привести до втрати квартири. Тому ви не зможете змінити роботу, дозволити собі якусь цікаву, але дорогу мандрівку, навіть захворіти при таких умовах страшно. Ці перешкоди можна подолати, якщо ви проживаєте с чоловіком або дружиною. І обидва маєте стабільну роботу, у якій впевнені. Та звісно, ця робота доволі добре оплачується. В усіх інших випадках, іпотека – це просто авантюра.


Але чому забудовники так охоче пропонують іпотечне кредитування? Тут все дуже просто. Вони не самі дають гроші, а мають партнерські відносини з якимось банком. Банк сплачує за позичальника всю суму відразу, і фактично становиться власником житла. Тобто девелопер отримує свої гроші, а все інше його вже не стосується. Та й банк майже нічим не ризикує – в разі чого, він завжди через суд зможе забрати ваше житло і перепродати його на вторинному ринку.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!