Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Метеорологи обіцяють чудове "бабине літо"
 
19-08-2010, 09:36  Погода

Метеорологи обіцяють чудове "бабине літо"

 
За попередніми прогнозами, у перший місяць осені на території європейської частини Росії та в Україні температурний фонд очікується вище кліматичної норми з тривалим "бабиним літом".

Метеорологи обіцяють чудове "бабине літо"



Глава Гідрометцентру Росії поспішив викрити і обивательські "страшилки". Зокрема, він підтвердив, що російські метеорологи не прогнозують настільки ж аномального підвищення температур влітку 2011 року. "Вірогідність подібного менш 1:5000, ця подія рідкісна", - заявив він, і тому повторення спеки чекати не варто. Більш того, Вільфанд підтвердив, що спекотне літо далеко не обов'язково змінює аномально холодна зима.

Спростував він і припущення щодо впливу на погоду цього літа розливу нафти в Мексиканській затоці і виверження вулкана Ейяфьятлайокудль. "Коли мова йде про енергію циркуляційного механізму в помірних широтах Північної півкулі і зіставленні з ним теплообміну Мексиканської затоки, то ці зміни оцінюються в тисячні частки відсотка", - підрахував глава Гідрометцентру.

"А вплив літаків ще менше - вони просто мізерні", - пояснив він, зізнавшись, що причини аномальної спеки, що запанувала в Росії на рекордну кількість днів, вченим поки незрозумілі. Вільфанд вважає, що "російським вченим все ж таки вдасться дізнатися причини посушливого літа, але це відбудеться не найближчим часом".

За матеріалами obozrevatel.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!