Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Рада почала "чистку" Кабміну. Полетіли перші "голови"
 
2-07-2010, 14:35  Політика

Рада почала "чистку" Кабміну. Полетіли перші "голови"

 
Рада почала "чистку" Кабміну. Полетіли перші "голови".


Традиційно спокійна п'ятниця в стінах Верховної Ради України несподівано перетворилася на сенсацію. Незважаючи на попередження, що в рамках "запитань до уряду" народні депутати займуться призначеннями і звільненнями, ніхто не очікував, що ці "питання" закінчаться відставкою ... віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Володимира Семиноженко.

Але про все по порядку. Після першої невдалої спроби відправити у відставку міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, опозиційна частина парламенту не збиралася здаватися, і народний депутат, член фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Борис Тарасюк зареєстрував проект постанови № 6586 про звільнення Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. Але закон вище бажання депутатів - це питання вже розглядалося на цій сесії, тому повернення до нього можливе лише на наступній.

Втім, у опозиції претензії не тільки до головного міліціонера країни. У четвер стало відомо про те, що Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді одним проектом постанови звільнити Віктора Бойка з посади міністра охорони навколишнього природного середовища, а іншим - призначити на цю посаду Миколу Злочевського.

Так воно і сталося. Після традиційних оголошень запитів народних депутатів до вищого керівництва країни, парламентарії перейшли до питань кадрових. Присутній на засіданні прем'єр-міністра України Микола Азаров зачитав подання про звільнення Віктора Бойка з займаної посади. І тут у депутатів виникло ряд питань, зокрема, в чому причина такого рішення. На це Микола Янович відповів коротко: "Через його перехід на іншу роботу" (хоча в кулуарах самі ж депутати говорять про те, що звільнення - результат такого скандалу, пов'язаного з хабарем, отриманого заступником Бойка).

Але як би там не було, голосування виявилося результативним. За постанову № 6635 "Про звільнення Віктора Бойка з посади міністра охорони навколишнього природного середовища України" проголосували 258 народних депутатів.

Після цього, в оперативному порядку прем'єр-міністр вніс до Верховної Ради пропозицію щодо кандидатури міністра: "Відповідно до п.12 ч. 1 ст. 1985 вношу пропозицію призначити Злочевського Миколу міністром охорони навколишнього природного середовища". І опозиція, і коаліція проголосували злагоджено: 259 парламентаріїв підтримали постанову № 6636 про призначення нового міністра. Правда, за чиєю квотою проводилося призначення, депутати так і не дізналися. "За чиєю квотою йде Злочевський - це справа коаліції. Я подав кандидатуру", - зауважив Микола Азаров.

Але найнесподіваніше було далі. На розгляд Верховної Ради України було поставлено питання про звільнення Володимира Семиноженка з посади віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань. Мало хто вірив у те, що ця постанова пройде. Але, як виявилося, вона набрало більше голосів, ніж постанови про звільнення / призначення головних "зберігачів природи". За звільнення проголосували 378 народних депутатів з 431, що зареєструвалися в залі, то є, і опозиція (що зрозуміло - свою руку до цього доклала фракція БЮТ в особі Ольги Боднар), і коаліція, яка завжди захищала Семиноженка і виправдовувала його не завжди зрозумілі дії.

До речі, в пояснювальній записці до постанови говорилося, що призначення Володимира Семиноженка відбулося з порушенням Регламенту Верховної Ради, без обговорення в Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Тим не менше, кореспондент MIGnews.com.ua спробував дізнатися у представників коаліції, з якої причини вони дали свою згоду на відставку віце-прем'єра Семиноженка ...

11:40 Влада почала процес очищення від неефективних менеджерів, пояснив народний депутат, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко відставку віце-прем'єра Семиноженко. "Якщо в залі зібралося близько 400 голосів, можна тільки собі уявити, як потрібно було насолити всім, щоб таким чином об'єднався весь парламент. На сьогоднішній день це політика очищення від неефективного менеджера. До пана Семиноженка була достатня кількість претензій", - пояснив депутат, назвавши при цьому ряд причин, по яких і був звільнений Семиноженко.

Що стосується кандидатури нового віце-прем'єра, вона, за словами Колесниченка, буде затверджена протягом тижня і на наступному пленарному тижні буде обговорюватися у сесійній залі. На уточнююче питання, кого саме коаліція хоче призначити на цю посаду, Вадим Колесніченко відповів, що поки це питання не обговорювалося.

За матеріалами MIGnews.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!