Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хто і де на Житомирщині буде балотуватися в нардепи
 
11-03-2011, 22:46  Політика

Хто і де на Житомирщині буде балотуватися в нардепи

 
Вихідців з Житомирщини потягнуло на батьківщину
Серед охочих поборотися за мандат народного депутата в обласному центрі можуть стати губернатор Сергій Рижук, представники «Батьківщини» нардеп Сергій Пашинський або екс-голова обласної ради Віталій Француз, а також лідер обласного «Фронту змiн» Геннадій Зубко. Якщо троє опозиціонерів поки приміряються і придивляються, то Рижук вже почав діяти ...

'Хто



Взявши в помічники «свого» мера, екс-заступника голови ОДА Володимира Дебоя, Сергій Миколайович намагається всіма можливими засобами проявляти свою любов до городян. Жоден іміджевий захід не обходиться без його участі, будь то сесія міськради або спільне катання на ковзанах з мером. В кінці минулого року Рижук посилив свою прес-службу, після чого інтерв'ю з ним вийшли в декількох авторитетних загальноукраїнських виданнях. Так що іншим кандидатам конкурувати з губернатором буде складно.

Що стосується кандидатів від БЮТ, то за логікою речей обласний центр повинен дістатися Французу, а Пашинський - піти на малу батьківщину до Коростеня. Однак там Сергій Володимирович вже програвав вибори у 1998-му, а в 2002-го зовсім не брав в них участі. Хто з них буде в Житомирі, вирішувати, очевидно, Юлії Тимошенко. Щоправда, шансів на перемогу і в Пашинського, і у Француза дуже мало, незалежно від того, де і хто буде балотуватися.

В окрузі з центром у Бердичеві основним претендентом можна вважати мера міста Василя Мазура. У 2010-му він втретє переобрався на цей пост з рекордною для області підтримкою виборців у 82% голосів. Рейтинг та особисті амбіції балотуватися Мазуру дозволяють, його команда почала підготовку до кампанії. Головним конкурентом Мазура стане перший «помаранчевий» губернатор Житомирщини Павло Жебрівський. Павло Іванович народився в Ружинському районі і був переможцем у цьому окрузі у 2002-му (34,3%). Спираючись на підтримку земляків, Жебрівський на останніх місцевих виборах пробував провести в обласну раду свій новий політичний проект «Українська платформа». У своєму районі він допоміг з будівництвом храму та провів кілька благодійних акцій. Проте після невдалих для «Української платформи» результатів Жебрівський випав з публічної політики. У всякому разі, поки що.

В окрузі, що включає Дзержинський, Житомирський, Любарський, Червоноармійський і Чуднівський райони, а також кілька мікрорайонів Житомира, фаворитом є народний депутат третього і четвертого скликань колишній начальник харківської міліції Віктор Развадовський. Підтримка в рідному для нього Чуднівському районі дала Віктору Йосиповичу можливість у 2010-му провести до облради Всеукраїнську чорнобильську народну партію (мандати отримали він сам і ще три особи). Развадовський для місцевих виборців є чи не живою іконою. У будь-якого з його можливих суперників буде не багато шансів.

Якщо на Житомирщину таки приїде балотуватися екс-мер столиці Олександр Омельченко, то він вибере округ, в складі якого Брусилівський, Володарсько-Волинський, Коростишівський, Малинський, Радомишльський і Черняхівський райони. У Брусилові пройшли дитячі роки Олександра Олександровича. Не забував він своєї малої батьківщини, регулярно навідуючись у рідні краї. Ще одним видатним кандидатом, за інформацією «k:», стане екс-заступник глави СБУ Володимир Сацюк. Фігурант історії про отруєння президента Віктора Ющенка не давав про себе знати в окрузі з 2005 року. Але не так давно з'явилася інформація про те, що для нього підбирають штат і організовують громадську приймальню у Малині. Сам він народився неподалік від цього міста і, будучи одним з ключових людей у «Демократичному союзі» разом з Олександром Волковим, брав активну участь в житті навколишніх районів. Про що, за давністю років, виборці, звичайно, призабули. До слова, у 2002-му Сацюк виграв мажоритарку в самому Житомирі. Нарешті, можлива участь у виборах по цьому округу народного депутата Миколи Рудченка який також народився на Малинщині. Тут Миколу Миколайовича добре знають ще з часів його бутності губернатором області. З тих пір, будучи народним депутатом і керівником обласної структури Народної партії, Рудченко постійно допомагав району. Але в 2009 році під час дострокових виборів мера Малина він, відпрацювавши всю кампанію як свою, не зміг провести свого висуванця - Василя Шпаковича, який програв безпартійному підприємцю Миколі Фещенко. У цьому ж окрузі в якості кандидата можна очікувати висування народного депутата від БЮТ з групи Костянтина Жеваго Анжеліки Лабунської. За гроші її фонду проводяться різні соціальні та культурні акції, виділяється допомога представникам соціально незахищених верств до свят. Єдиний недолік її розкрутки поки полягає в тому, що сама вона практично на людях не з'являється і мало хто з отримали допомогу зможе ідентифікувати її навіть по фото.

За інформацією «k:», зараз її помічники активно зайнялися зміцненням зв'язків з громадськістю та готують план передвиборних акцій.
Тим кандидатам, хто вибере округ з центром у Новоград-Волинському, доведеться конкурувати зі спікером парламенту Володимиром Литвином. Тут він на президентських виборах отримав хороший результат і, якщо не трапиться дива, то конкурентів Володимиру Михайловичу боятися не варто. До слова, місцева районна рада сьогодні всіляко сприяє благоустрою околиць села Слобода-Романовська, де народився спікер. У цьому році тільки для його рідного села на ремонт дороги та роботи з освітлення виділено майже 2 млн. грн.

Нарешті, в окрузі з центром у Коростені очікують балотування місцевого мера Володимира Москаленка. Як і у випадку з Мазуром, причиною висування є гарний особистий рейтинг і амбіції. Це вже третій термін Москаленко на посаді мера. При цьому на двох останніх виборах конкурентів у нього практично не було. За рахунок самого міста він має гарні шанси на мандат, крім того, міська влада дуже жорстко контролює кожні вибори всіх рівнів через добре налагоджений механізм роботи комісій. Подейкують також, що цей округ може вибрати нинішній міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Хоча сам він народився в Малинському районі, але як народний депутат двох скликань і колишній заступник губернатора непогано знає всю область.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!