Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мешканці Житомира ігнорують вимоги по утилізації люмінесцентних ламп
 
25-10-2011, 21:00  Політика

Мешканці Житомира ігнорують вимоги по утилізації люмінесцентних ламп

 
Всі люмінесцентні лампи, в тому числі економлампи, залежно від потужності, включають в себе від 4 до 150 мг ртуті у вигляді її пари. Розбивши одну лампу в не провітрюваному приміщенні, концентрація ртуті в ньому може перевищувати гранично допустиму норму в 160 разів.

Мешканці Житомира ігнорують вимоги по утилізації люмінесцентних ламп



Як пояснили експерти, за утилізацію кожної лампи треба заплатити 3 грн. 50 коп. Щоб позбутися від ламп власник повинен укласти договір з фірмою, яка збирає відпрацьовані матеріали, перерахувати на її реквізити необхідну суму коштів, упакувати лампи в гофровані коробки і в певний день привезти за вказаною в договорі адресою. Проте до цих пір жоден житомирянин ще не звертався за цими послугами - повідомляє газета «Місто».

Утилізація люмінесцентних ламп, які використовують підприємства, організації та установи, знаходиться на контролі природоохоронних структур, санітарних епідеміологів, податківців, правоохоронних органів. Якщо хтось із перевіряючих виявить на підприємстві прострочені по здачі на утилізацію люмінесцентні лампи, то власник заплатить штраф в сумі п'ятикратного розміру вартості їх утилізації, а це всього 17.50 грн за кожну.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!