Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомир з Конотопа привезли ікону священномученика Аркадія (Остальського).
 
2-08-2011, 22:37  Релігія

В Житомир з Конотопа привезли ікону священномученика Аркадія (Остальського).

 
1-2 серпня в Житомирі пройдуть урочистості, присвячені виходу в світ другого тому книги нашого земляка - священномученика Аркадія (Остальського) (1889-1937).

В Житомир з Конотопа привезли ікону священномученика Аркадія (Остальського).



Сьогодні, 1 серпня в рамках цих святкувань, в Спасо-Преображенський кафедральний собор м. Житомира привезли ікону священномученика Аркадія з Хрестовоздвиженської церкви с. Конотоп Шепетівської єпархії (Хмельницька область).
Диякон Ігор Кучерук розповів, що ікона прославилася благодатною допомогою угодника тим, хто потребує зцілення і розради.

Ікону цю написала черниця, в Москві в 2007 році, до 70-річчя з дня мученицької кончини Аркадія. Потім ікону привезли в с. Конотоп, Хмельницької області. Ікону вже возили по місцях, де пройшло життя Аркадія.

Святиня перебуватиме у соборі до ранку 2 серпня. Потім її привезуть до церкви св. апостола і євангеліста Іоанна Богослова, що в селі Скаківка Бердичівського району, на батьківщину Аркадія (Остальського).

2 серпня в 15:00, в обласній науковій бібліотеці ім. Ольжича відбудеться презентація другого тому священномученика Аркадія за участю краєзнавців, обласної влади, представників церкви та громадськості.



Сергій Харчук, «Журнал Житомира»
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!