Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі освятили хрести нового Свято-Анастасіївського храму
 
26-09-2011, 14:00  Релігія

У Житомирі освятили хрести нового Свято-Анастасіївського храму

 
У Житомирі у жіночому монастирі освятили хрести Свято-Анастасіївського храму.

'У



23 вересня митрополит Вінницький і два єпископи освятили три з п'яти хрестів 50-ти метрового храму, який будується на території монастиря з 2002 року.

Ігуменя монастиря Михайла цю подію назвала дивом, для монастиря і для всього міста.

- Це справжнє диво для Житомира, для монастиря, тому що довгоочікуване. Храм будується з 2002 року. Це великі очікування людей, житомирян і нас сестер обителі. - Каже Ігуменя Михаїла.

Всі п'ять хрестів були готові ще півтора року тому, але через порушення технології позолоти все довелося переробляти. На нові хрести пішло близько 40 квадратів сусального золота. Вага кожного хреста від 650 до 800 кг.

- Унікальність хрестів в їх формы. Крім основи хреста, є ще елементи які замовлялися і виготовлялися у Львові майстрами. Сама позолота проводилася майстрами Почаївського монастиря, - каже меценат Володимир Стельмах.

За словами житомирського єпископа Никодима, через кілька днів 27 вересня, в Житомирі на Хрестовоздвиженському храмі, будуть також встановлені надкупольні хрести.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!